Seekordne piiblipäev kannab pealkirja “Kas Sa oled saamatu?”. Registreerimine avatud 14. maini

Avaldatud 10.5.2018

Laupäeval, 19. mail on Türil piiblipäev, mille raames keskendutakse Psalmide raamatule, eriliselt aga peatükkidele 1–41.

Päevakava leiad siit

Seekordne piiblipäev kannab Taaveti laulude sisust lähtuvalt pealkirja „Kas Sa oled saamatu?”; küsimuse eesmärk on vaadelda Jumala tegusid inimese heaks ja inimese suutmatust Jumalat mõista.

“Ma olen leidnud ennast vahel - justkui poolenisti alateadlikult - esitamas küsimust, kas ja kuidas Jumal päriselt ka selles olukorras tegutseda saab,” ütles piiblipäeva korraldusmeeskonna liige Pille-Riin Kaaver piiblipäeva teemat kommenteerides. “Mida see tähendab, et Jumal on kõikvõimas? Ja mil moel Kõikvõimas Jumal minu elus toimib? Me usume, et Jumal on suur ja võimas, armastav ja lõpuni tark, ja ometi on hetki, kus küsimusi on rohkem kui vastuseid. Ma usun, et ma pole ainuke, kes nii mõelnud on. Sellest tahamegi koos piiblipäeval mõelda ja rääkida.”

Piiblipäev toimub Türi põhikoolis (F. J. Wiedemanni 3a), osalejaid oodatakse alates kella kümnest hommikul, programm algab kell 10.30 päeva sissejuhatusega, 10.45 on kavas kolm TED-kõnelust eri põlvkondade esindajailt. Kell 11.15 algab hingamispäevakool, mille teema on seotud Jeesuse viimaste õpetussõnadega, mille Ta jüngritele jättis. Hingamispäevakoolile järgneb jutlus, mille peab Tiit Lukk.

Piiblipäeva pärastlõunal saab iga osaleja valida erinevate töötubade vahel; ühe töötoa kestus on 25 minutit ja iga töötuba toimub kaks korda.

Päeva kõrghetkeks on kindlasti Toomas Luku ja Toivo Kaasiku valmistatud viktoriin, milles tänavu on kaks raskusastet: noorematele osalejatele oma ja vanematele oma, piiblipäeval osalevad pastorid ja piiblitöölised moodustavad omaette meeskonna.

Pärast viktoriini on kavas Psalmide põhjal valminud ettasted erinevate linnade noortelt.

Piiblipäev on kasvanud välja kunagistest piibli- ja pallipäevadest, mis olid suunatud peamiselt noortele, seekordsele piiblipäevale Türil ootab korraldusmeeskond kõiki: lapsi (eraldi tegevused hingamispäevakooli ja pärastlõunaste töötubade ajal, grupid jagatud vanuse järgi), teismelisi noori (eraldi tasemega viktoriin), täiskasvanud noori, koguduse eakamaid liikmeid ja sõpru. Piiblipäeva meeskond kutsub üles veetma koos ilus ja õnnistusterohke kevadine hingamispäev.  

Piiblipäevale registreerimine on avatud aadressil registreeri.advent.ee 14. maini.

Piiblipäevast tehakse ka otseülekanne aadressil otse.advent.ee.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat