Ted Wilson innustab Iisraeli koguduseliikmeid ehitama üles Jumala kogudust

Avaldatud 16.2.2016, allikas Adventist News Network

Hingamispäeval, 13. veebruaril kogunes pea 700 seitsmenda päeva adventisti Jeruusalemmas YMCA auditooriumisse, et saada osa erilisest hingamispäevast. Laste- ja täiskasvanute koorid ning instrumentaalansamblid ülistasid Jumalat. Kuulajaskonda innustasid tunnistused ja ülevaated misjonitööst. Kogudus laulis kaasa emotsionaalselt ja hingestatult.

Iisraelis oli külas üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson, kes jutlustas teemal „Jumala koguduse ehitamine”, tuues võrdluseks Nehemja kuulutuse ning Jeruusalemma müüride taastamise.

„Teie olete Jumala koguduse ülesehitamise meeskonna ning evangeeliumi levitamise töö oluline osa,” ütles Wilson.

Pastor Wilson julgustas kohalolijaid jääma ustavaks vaid Kristusele Jeesusele ning meeles pidama, et töö edasiviimiseks on oluline kõigi koguduseliikmete kaasatus, ja tuletas meelde jätkuvat vajadust uuenduse ja äratuse järele, kuni me kohtume Jeesusega taeva pilvedel.

Pastor Wisam Ali, kes on endine moslemi preester, nüüdne seitsmenda päeva adventist ja Naatsaretis asuva keskuse Life and Hope Center juht, rääkis, kuidas Aisha ja Hana leidsid piibelliku tõe ning nad said Jordani jões ristitud.

1980ndate teises pooles tuli Aisha Naatsaretti ning külastas seitsmenda päeva adventistidest misjonäre. Pärast 25 aastat tuli ta tagasi, et uurida rohkem Piiblit. Pastor Ali andis talle piiblitunde ning Aisha otsustas saada ristitud.

Hana leidis vana Piibli, mis oli olnud tema isa oma. Isa oli olnud konservatiivne moslem. Ali isa ja Hana isa olid parimad sõbrad. Hana küsis pastor Alilt Piibli kohta küsimusi. Hiljem sai ta teada, et tema isa oli käinud evangeelsel seminaril ja sealt Piibli kingitusena kaasa saanud. Hana käis piiblitundides ning läbis Life and Hope Centeri terviseprogrammi.

Seitsmenda päeva adventistide Iisraeli koguduses on pea 800 inimest, kes kogunevad 21 kirikus ja väikegrupis. Iisraelis töötab seitse pastorit, kellest mõni töötab ka Iisaeli misjonipõllu administraatorina. Vaatamata raskustele ja piirangutele on kogudus Iisraelis vankumatu. See läheb edasi usus, olles kindel, et Jumal kaitseb ja Püha Vaim juhib.  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat