Wilson osales Brasiilias koguduse olulise verstaposti tähistamisel

Avaldatud 2.5.2024, allikas Adventist Review

18. aprillil Brasiilia kirjastuses (CPB) toimunud üritusega tähistati seitsmenda päeva adventistide koguduse olulist verstaposti Brasiilias. Impacto CPB-ga tähistati 27 miljoni eksemplari Ellen G. White’i raamatu „Suur võitlus“ levitamist saja aasta jooksul.

„Kahe viimase aastaga oleme levitanud Brasiilias neli korda rohkem „Suurt võitlust“ kui viimase sajandiga," ütles CPB peadirektor Edson Medeiros. „See on enneolematu verstapost inspireeritud kirjutiste levitamisel."

Impacto CPB tervitas adventistide juhte kogu Brasiiliast ja Lõuna-Ameerika divisjonist, samuti peakonverentsi presidenti Ted N. C. Wilsonit. Programmis tõsteti esile Guilherme Stein jr lugu, kelle teekond on põimunud CPB algusega ja raamatuga „Suur võitlus“. Pärast raamatu lugemist võttis Stein vastu adventsõnumi, saades Brasiilias esimeseks ristitud liikmeks. Mõne aasta pärast vastutas ta esimese üleriigilise adventajakirja The Herald of Truth väljaandmise eest, lisaks sellele kirjutas ta ise mitu raamatut ja tõlkis Ellen White’i teoseid, sealhulgas „Suur võitluse“.

Raamatute jagamisele eelnes üritus, mis toimus kirjastuse peakorteri auditooriumis Tatuis São Paulos. Seejärel sõitsid peaaegu 600 kirjastuse töötajat koos kirikujuhtide ja 300 mootorrattast koosneva rühmaga São Paulos asuvasse Piracicabasse, kus Steini  peaaegu 130 aastat tagasi seeme on nüüdseks palju vilja kandnud. Täna on Piracicaba linnas 2500 koguduseliiget, kes on jagunenud 22 kogudusse viies piirkonnas.

Wilson märkis, et adventkogudus on imetlusega vaadanud Brasiilia ja kogu Lõuna-Ameerika kirjastustegevust. „Jumal teeb CPB ja ACESi [Argentiina kirjastus] kaudu erakordseid asju ning me tahame väljendada oma tunnustust ja tänu," ütles Wilson. „Püha töö, mille käigus toodetakse miljoneid raamatuid, kajab vastu ka igavikus."

Adventkogudus Lõuna-Ameerikas tähistab 329 miljoni raamatu levitamist viimase 18 aasta jooksul. Neist 246 miljonit on jagatud Brasiilias. „Kuid töö ei ole veel lõppenud," ütles Lõuna-Ameerika divisjoni president Stanley Arco. Wilsoni sõnul „peame minema linnast linna, majast majja ja inimese juurest inimese juurde, kuni jõutud on igaüheni“.

Oma visiidi ajal kirjastusse osales Wilson CPB veel ühel ajaloolisel hetkel: uue trükipressi avamisel, mis toodab 18 000 lehekülge tunnis, trükib kahepoolselt värviliselt ja kannab paberile lakki, tagades protsessi kõrgema kvaliteedi ja kiiruse. Wilsoni sõnul on CPB ainus enam kui 60 adventkoguduse kirjastuse seas, kellel on selline trükipress, mis suurendab veelgi evangeeliumi sõnumi levitamise võimekust.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat