Raamat, mis muutis minu elu

Avaldatud 14.3.2024, allikas TEDNews

Tere! Minu nimi on Velko Smakic ja ma töötan oma kodumaal Serbias kirjandusevangelistina. Viimasel ajal olen kogenud, kuidas Püha Vaim on puudutanud nende inimeste südant ja mõtteid, kellega ma suhtlen raamatute kaudu, mida ma müün.

Neli aastat tagasi ei teadnud ma Jumalast midagi, ega sellest, mida tähendab olla seitsmenda päeva adventist. See muutus ühel päeval, kui ma oma Facebooki voogu sirvides sattusin Ellen White’ile omistatud tsitaadile. See mõjus mulle sügavalt, peaaegu nagu ravim mu hingele. Hakkasin seda konkreetset Facebooki lehekülge jälgima.

Mõne päeva pärast kuulutati sel lehel välja raamatukingitus. Reageerisin kiiresti ja ei läinud kaua aega, kui sain postiga raamatu „Ajastute igatsus“. Lugedes kasvas minu janu mõista Jumalat.

Soovides raamatu üle arutleda, pöördusin selle lehekülje administraatorite poole. Nad kutsusid mind kohtuma ja osalema hingamispäeva jumalateenistusel. Pärast aastat uute sõpradega andsin oma südame Issandale ja sain seitsmenda päeva adventistiks.

See on minu pöördumisloo sisu, kuid see on vaid minu teekonna algus! Esimest korda tundsin Püha Vaimu ajendust, kui lugesin „Ajastute igatsust“, kuid Vaim ei peatunud seal. Ta kutsus mind astuma Jumalaga sügavasse suhtesse. Pärast seda esimest raamatut lugesin põhjalikult ja sain veendumuse, et lugejad saavad kohtuda Kristusega inspireeritud raamatute lehekülgede kaudu. Sellest veendumusest ajendatuna ja soovides Kristust jagada, võtsin ühendust Kagu-Euroopa koguduste liidu (SEEUC) kirjandusevangelistidega.

Vaid mõni kuu pärast ristimist läksin oma esimesele soolomisjonile Montenegrosse, olles Jumala armus tunnistajaks märkimisväärsele edule. Kui suvehooaeg oli lõppenud, tundsin, et pean jagama tasuta raamatuid Belgradi linnahaigla ja spaakeskuse ees koos rühma koguduseliikmetega. Igal hingamispäeva pärastlõunal jagasime raamatuid kohaliku kogukonnaga.

Praegu juhendan koos ühe lähedalasuva koguduse pastoriga kahte oma koguduseliiget, et ka neist saaksid kirjandusevangelistid. Püha Vaimu muutev jõud kirjanduse kaudu on vaieldamatu ja ma olen veendunud, et see on nakkav!

Serbia kirjastuse ja trükikoja Eurodream töötajatena tunnetame, kui oluline on hoida tihedat sidet kirjandusevangelistide ja kirjanduse levitamisega tegelevate koguduseliikmetega.

Seepärast koguneb igal teisipäevahommikul väike rühm inspireerivale Zoomi kohtumisele, et vaadata üle möödunud nädala kogemused, rääkida õnnistustest ja paluda Jumala juhatust tulevikuks. Eelkõige palvetame kirjandusevangelistide, raamatute levitamisega tegelevate koguduseliikmete ja iga lugeja eest, keda meie kirjandus mõjutab. Nende kohtumiste ja palvete kaudu oleme olnud tunnistajaks misjonikirjanduse töö elavnemisele SEEUCis.

Me oleme Jumalale tänulikud Tema kaitse ja juhatuse eest kirjandustöös! Serbias Belgradis on meid õnnistatud mitte ainult koguduse kirjastuse, vaid ka trükikojaga, mis pakub kirjandust ja materjale kirjandusevangelistide ja koguduste vajaduste toetamiseks.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat