El Salvadoris ristiti John Carteri seminari järel üle 4800 inimese

Avaldatud 8.12.2014, allikas Adventist Review

Austraalia evangelist John Carter ülistas Jumalat enam kui 4800 inimese eest, kes ristiti kolm nädalat kestnud evangeelse seminari lõpus. Seminar viidi läbi Kesk-Ameerika riigis El Salvadoris. „Meile avaldas muljet siinsete inimeste vaimulik nälg,” ütles Carter pärast seda, kui oli rääkinud pea 52 000 inimesele seminari lõpupäeval Estadio Cuscatlani staadionil, mis on Kesk-Ameerika suurim ja El Salvadori jalgpallimeeskonna kodustaadion. „Au Jumalale.”

29. novembril pealinnas San Salvadoris toimunud seminariõhtu oli adventpastori Carteri 93 peetud seminari kõrghetk. Carter on eriti hästi tuntud evangeelsete seminaride poolest endises nõukogude liidus, kus tema 1990. aastate seminaride järel ristiti üle 10 000 inimese. Carter tegi kolmenädalase seminariseeria üleriigiliseks läbiviimiseks koostööd Kesk-Ameerika 93 pastoriga

Carteri sõnul ristiti üle 4800 inimese. Täpne ristitute arv ei ole veel selge, aga Carter alustas seminari eesmärgiga ristida 5000 inimest. Carter Report veebilehe andmetel panustas ta seminari finantsidesse 750 000 Ameerika dollarit.

El Salvadori on alates 2012. aasta märtsist raputanud vägivallalaine. Valitsuse andmetel on tapmiste osakaal selle aasta 11 kuuga tõusnud 56% võrreldes eelmise aasta sama ajaga. ÜRO hinnangul kuulub 60 000 el-salvadorlast tänavagängidesse, mis tähendab, et gängsterid ja nende lähiringkonnad moodustavad riigi rahvastikst 6 protsenti.

El Salvadori endine asepresident Ana Vilma de Escobar, kes valitsuse esindajana Carteri seminaridel osales, ütles evangelistile, et ta on jaganud sõnumit Jeesusest, mida El Salvadori riik hädasti vajab.

„Need koosolekud on just see, mida me praegu vajame,” ütles Escobar.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat