Pandeemia-aastal on Vaikse ookeani lõunadivisjonis ristitud rekordarv inimesi

Avaldatud 21.4.2021, allikas Adventist Review

Vaikse ookeani lõunadivisjoni (SPD) juhid andsid teada, et pandeemia-aastal on sealse piirkonna ristitavate arv märkimisväärselt tõusnud. 2020. aastal ristiti seal 49 058 inimest, kogudusega liitus ka 8646 inimest usutunnistuse teel, 2019. aastal olid need arvud vastavalt 34 857 ja 11 223.

Kogudusega liitujate arv on Trans-Vaikse ookeani unioonis (Fidži, Kiribati, Samoa, Tonga ja Vanuatu saar, TPUM) kasvanud 40% ja Paapua Uus-Guinea unioonis 30% – mõlemal juhul on see protsent suurem kui tavaliselt.

„Kui selle piirkonna riikides oli eriolukord, siis said inimesed siiski koguneda 50 ja 100 kaupa,“ ütles SPD president Glen Townend. „Mõlemas unioonis on keskendutud jüngrite tegemisele. Nad on olnud väga aktiivsed igas jüngrite tegemise staadiumis. On olnud koolitusi, mudeleid ja tegevusi nii piiblilugemise gruppides kui teistes programmides.“

Paljud inimesed on saanud olla grupijuhid ning jagada oma usku ja anda piiblitunde. Townend lisas, et see kasvatas paljude inimeste kaasatust, grupid ei sõltunud pastorist ja tulemused meeldivad nii pastoritele kui ka koguduseliikmetele.

„Meil on oma kirikutes liiga mugav olnud,“ sõnas TPUMi esimees Maveni Kaufononga. „COVID-19 pani kirikud kinni ja sundis meid väljuma oma mugavustsoonist. Jumala Vaim on meid nii paljudel viisidel juhtinud.“

TPUM on viimasel viiel aastal keskendunud evangelismile, võimestades igal aastal erinevaid valdkondi seoses koguduseliikmetega. 2020 oli aasta, mil eriti oluliseks muutus tehnoloogia ja see oli noorte aasta.

„Enne koroonat otsustasime, et 2020 on noorte aasta,“ sõnas Kaufononga. „Meil oli oma plaan, kuid siis tuli COVID-19 ja kohandas meie plaani, aga vähemalt oli meil evangelismiplaan. Meil peab olema evangelismiks konkreetne plaan. Olud võivad muutuda, aga kui plaan on paigas, siis me saame sellest juhinduda.“

Paljud inimesed vaatasid eriolukorra ajal kodus teleri vahendusel evangeelseid saateid. Paljudes Vaikse ookeani piirkonna riikides on adventkogudusel väga suur esindatus nii Hope Channel’i tele- kui ka raadiojaama näol. „COVID-19 tõmbas inimeste südamed sõnumi poole, mille järele nad vajadust tundsid,“ sõnas Kaufononga.

Mõeldes sellele, et igal pool maailmas on ristimiste arv vähenenud, tunneb Kaufononga ja kohalik kogudus misjonitöö tulemustest suurt rõõmu.

„Püha Vaim töötab erinevatel viisidel, me peame Temaga üksnes liituma. Egiidi „Mina lähen!“ all on inimesed pühendunud minema! Me ei tohi lasta koroonal ennast peatada.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat