Pühendatud naistele

Avaldatud 8.3.2014, autor Annely Pihlak

Tänapäeva kirikutes osalevad naised väga paljudes tegevustes. Neil on väga suur roll kogudustes, juhatustes, erinevates kirikutöödes. Me kõik teame, et naine mängis Jeesuse haua juures tähelepanuväärset rolli. Haud oli tühi, ja see on Jeesuse elu elav väljendus. Meie kõigi ülesanne on tunnistada ülestõusnud Jeesusest! Jeesuse kaudu aitab Jumal meil, naistelgi, näha ja leida neid rõõmuallikaid, millest saame rüübata sõõme, et seda enda kaudu maailmale jagada, armastades oma ligimesi, oma mehi, oma lapsi. Kõik meie allikad on Temas, Tema on meie elutee.

Mulle meeldib üks kirjatükk, kus öeldakse, et  naised on loodud armastuse jaoks. Igaüks eraldi saaks enda jaoks väga põhjalikult ja ilusasti välja tuua armastuse olemuse. Armastus ei ole aine, millest saab rääkida. Armastus on tunne, armastus on meie südames ja seda peab jagama südamest. Naine on Jumala poolt armastatud ja Jumala poolt väärtustatud, Jumal hindab meid, naisi! Aga kõige kesksem olgu siiski Jumala armastus, siis on sellel armastusel ka elumuutev vägi!

Jack Frost on oma raamatutes väga ilusasti öelnud, et naine on armastuse, hoolivuse ja õrnuse kandja. Armsad õed, ka meie kanname endas jumalikkust, et armastada ja hoolida. Isa armastuse kogemine ja jagamine peaks olema meie sisemuse ja meie südame soov.

Kallid naised-õed-emad-tütred! Me oleme loodud Jumala armastuse jaoks! Me oleme loodud rõõmu jaoks!

Maailma inimesed räägivad armastuse ja rõõmu olemasolust sageli tõdemusega, et kristlased on lootusetult rõõmsad inimesed. Jah, me ju olemegi, aga et rõõmustada, et rõõmu leida, tuleb seda vahel ka otsida! Rõõm on kõikide võimalus, mitte privileeg, ja me peame ka rõõmu tõsisemalt võtma ja rõõmsad olema! Kui võtad midagi rõõmuga, siis tee seda iga keharakuga, pühendu 100 % ja sa saad selle kõik 100 %-liselt tagasi! Võta kristlust tõsiselt ja ole rõõmus! Rõõm on hea ravim füüsilisele ihule, vaimule ja hingele.... Hea ravim südamele – meie armastuse allikale.

Rõõm on tähtis  ka igasuguse võidu saavutamiseks, sest rõõmus ja rõõmsas meeles peitub võidu vägi. Ütleb ju tark Saalomongi Õpetussõnade 15:13: „Rõõmus süda teeb näo rõõmsaks!“

Rõõmul on 3 funktsiooni:

1. Võidu toomine. Mida rohkem on koguduses rõõmuvilju, seda rohkem on tõelisi võite. Rõõm Issandas on meie tugevus. Kui laseme rõõmul minna, siis laseme minna ka oma tugevusel. Rõõm on tugevus, mis annab inimesele kindluse, vankumatuse ja innukuse Issanda töö tegemisel.

2. Pea rõõmuks kõike, mis on tugevuseks. Ja tugevus toob pika meele ja kannatlikkuse. Meie ammutame jõudu päästeallikast, mis sisaldab kõike, mida eluks vajame. Rõõm on  tingimuseks, et võtta vastu see, mida Jumal on meie jaoks valmis pannud. Olgem siis rõõmsad!

3. Rõõm on kaitse vaenlase pealetungi vastu. Rõõm on mitte soovitus, vaid käsk, sest ainult rõõmu viljad aitavad meil võita raskusi, haigusi ja katsumusi. Me peame vaid rõõmu endas arendama, arendades oma usku. Aga oma usku saame arendada siis, kui pühendame aega Jumala sõna uurimisele, Temaga olemisele. Meie rõõm on usus. Inimene, kes on nõrk usus, on nõrk ka rõõmus.

On selge, et ka enesekesksus röövib rõõmu. Väga suur osa rõõmu saavutamiseks on teha midagi  teiste heaks. Iiobi 42:10 on öeldud: „Ja Issand pööras Iiobi saatuse, kui too palvetas oma sõprade eest ja Issand andis Iiobile kahekordselt kõike, mis tal oli olnud.“ Me peame paluma oma sõprade pärast. Me peame otsima Jumala ligiolu ja kui me otsime, siis me ka leiame Ta. Me peame puhtaks kasima oma südame, et me ei oleks hingelt kahestunud. Me ei tohi lasta halbadel olukordadel peatada oma rõõmu. Ja kui me hoiame oma südamed puhtana, saame teenida rõõmuga Jumalat ja Tema riiki. Ja Jumal on see, kes täidab meie rõõmuallikad Tema teenimise kaudu. Igatahes minu rõõmuallikad on saanud siin, selles pühakojas,  vägagi täidetud. Ja ma tänan Jumalat selle rahu ja armu eest, teie  eest! Ma olen tänulik, et koos teiega  on mul võimalus Jumala rõõmuallikatest rõõmusõõme rüübata.

Ja lõpetuseks tulid mu sisse  ühed palvesõnad  just naistele, sest on ju naistepäev. KALLID NAISED! Jeesuse veri on katnud kõik meie pisarad  ja valu. Jeesus on sillutanud tee, millel me käime koos Temaga. Jeesus on lõpuni koos meiega. Naine, sa oled üks kaunis õis, ka siis, kui sinu peal vahel ka tallatakse. Sa oled kaunis ka siis, kui keegi sinust üle astub. Naised on nagu lilled, mis toovad head taevalõhna kõigile. Naine, sa oled kui kaunis õis, kes sa oled puhkenud taevas! Imekaunis taevas puhkenud õis! Jeesus ütleb meist igaühele täna: "Naised, minu kaunid tütred, minu printsessid, minu kuningannad!" Ja me täname Sind, Jumal, et oled teinud meid nii kauniks, et oled loonud meid naisteks! Ja armas Jumal, võta meie  südamekeeled ja lase meil laulda Sulle, et see heliseks taevas Sinu auks. Au ja kiitus, ülistus ja tänu Sulle Taevane Isa. Aamen.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat