600 naist peatasid Tonga pealinna peatänava liikluse

Avaldatud 23.4.2019, allikas Adventist Review

18. aprilli hommikul peatati Tonga pealinna Nukuʻalofa peatänava liiklus, kuna 600 adventistist naist kõndis rongkäigus kuningalossi poole.

Rongkäiku juhtis Tonga politseibänd ja sellega tähistati Trans-Vaikse ookeani uniooni 2019. aasta naistekongressi avamist. Naised kandsid värviküllaseid rahvariideid ja lehvitasid oma riigilippe, nad kandsid algatuse EndItNow loosungeid ja plakateid. EndItNow on adventkoguduse algatus, mis kutsub üles naistevastase vägivalla vastu üles astuma. Rongkäiku jäid uudistama paljud pealtvaatajad.

Sel erilisel puhul lubas kuninganna Nanasipau’u rongkäigul siseneda kuningalossi õuele peaväravast – tavaliselt kasutatakse seda sissepääsu vaid kuninglike vastuvõttude puhul. Kongressi peakõnelejad Janet Page, Danijela Schubert, Ann Wooldridge ja Wendy Jackson olid kutsutud istuma kuninganna kõrvale. Iga osalejariik tõi kuningannale oma koduriigist kaasa kingituse.

Kuninganna oli ka õhtuse avatseremoonia erikülaline, ta pidas inspireeriva kõne teemal „Jeesuses muudetud naised”.

„Ma soovin alustada sellest, et tänan Jumalat, et Ta on kokku toonud nii palju ilusaid, imelisi, inspireerivaid naisi, et tähistada naiste muutumist,” sõnas kuninganna. „Muutused saavad alguse Jeesusest. Tema ristisurmas ja Tema armus saame andestuse. Püha Vaimu väes saame muudetud. Jeesus inspireerib meid, Jeesus annab meile jõudu. Kui me oleme väsinud ja jõud on otsakorral, kui meie tarkus on lõppenud, siis on vaid üks Isik, kes suudab meid kõigest läbi tuua. Tema nimi on Jeesus.”

„Viimase paari aastaga on muutunud populaarseks üks ingliskeelne lööklause: „I got this” (Ma saan hakkama),” jätkas kuninganna, kes on usutunnistuse poolest metodist. „Täna soovin teile meelde tuletada, et Jumal saab hakkama. Ta ütleb meile: „Anna oma vajadused mulle, jäta need minu hoolde, ma tulen toime, usalda mind, ma saan hakkama.”

„Praeguseni läheb kongress väga kenasti,” ütles uniooni president Maveni Kaufononga. „Ma tunnetan, et Issand juhib. Lihavõttepühade aeg on Tongas vihmaperiood, on ime, et meil on paraadi päeval ilus päikesepaisteline ilm.”

Kaufononga sõnas, et kongress ja rongkäik annavad imelise võimaluse teadvustada ühiskonnas adventistide kogudust, kuna sündmust kajastab ka kohalik meedia.

„See on tõesti hea – kõik ajalehed kirjutavad sellest ja asjaolu, et seitsmenda päeva adventistid võimestavad naisi, et nad võtaksid juhtohjad enda kätte, kannab tugevat sõnumit.”

Kongress on uniooni ametlik üritus, mille eesmärk on võimestada naisi olema juhid ja evangeeliumitöölised.

„See on meie koguduse jaoks ajalooline sündmus. See on esimene kord meie unioonis, kui unioon on pühendanud aasta naistele ja nende juhtimistööle,” sõnas Kaufononga. „Ma usun naiste jõudu ja sellesse, mida nad suudavad teha.”

Kongress jätkub esmaspäeva, 29. aprillini, kavas on mitmetahuline programm, hommikused palvejalutuskäigud, jumalateenistused ja jüngerluse ning tervisetöötoad.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat