Naisteteenistuse nädalavahetus kandis pealkirja "Minu väärtus Jumala silmis"

Avaldatud 25.3.2019, allikas TEDNews

Mida olen ma Jumala silmis väärt? See on tõsine küsimus, mille Raquel Arrais Serbias Belgradis toimunud naisteteenistuse nädalavahetusel esitas.

Seitsmenda päeva adventistide koguduse naisteteenistuse asejuht Arrais külastas Kagu-Euroopa uniooni (SEEUC), et osaleda naisteteenistuse nädalavahetusel, mis algas 8. märtsil. Osalejaid oli kogu unioonist: Makedooniast, Montenegrost, Bosnia Hertsegovinast ja Serbiast.

Laulude, piiblisalmide ja „Tõotuse tütarde” monoloogide kaudu jagasid naistudengid mõtteid selle kohta, missugune on nende väärtus Jumala silmis. Nad näitasid, et ka rasketel aegadel on võimalik elada õnnistatud elu. Arrais rõhutas oma inspireerivas jutluses „Ära kaota oma laulu”, et ei pettumus, valu ega inimesed tohiks võtta meilt meie laulu – ülistus- ja tänulaulu, sest paremad päevad on veel ees.

Hingamispäevased jumalateenistused toimusid Belgradi peakirikus. Hingamispäevakoolis rääkisid kogudusejuhid loomingulistest evangelismiprojektidest, mis on suunatud kogukonna naistele. Teismelised tüdrukud lugesid piiblitekste, mis näitavad meie väärtust Jumala silmis; naised jutustasid lugusid Piibli naistest, keda evangeelium muutis.

Pühapäeva hommikul viidi üritus Novi Sadi, kus samamoodi keskenduti üksteise julgustamisele, motiveerimisele ja evangeliseerimisele naiste seas igal pool meie ümber. Laulude, luuletuste ja monoloogidega tuletati kuulajaile meelde jääda ustavaks ja virgaks.

Kahes põnevas seminaris – „Naised suudavad” ja „Üks asi” – tuletas Raquel naistele meelde Ellen White’i sõnu, et „naised suudavad leida selles kriisis oma koha ja Tema töötab nende kaudu”. Naised õpivad, teenivad, õpetavad, kuulutavad ja juhivad, kui nad on tahtlikud usaldama Jumalat ja laskma Temal ennast kasutada ja juhatada. See on võimalik siis, kui naised klammerduvad ühe külge: mõtiskleda päeval ja ööl Jumala Sõna üle. Kuid oluline on ka kasvav kirg Jeesuse, inimeste ja Tema peatse tulemise suhtes. See annab naiste elule kutsumise, eesmärgi ja suuna.

Raamatus „Kristlik kasvatus” kirjutas Ellen White, et meid muudetakse vastavalt sellele, kuhu suuname oma tähelepanu. SEEUC naisteteenistuse juht Marija Trajkovska sõnas, et see nädalavahetus muutis naiste perspektiivi ja suhtumist naisteteenistuse osas. Teades, et võidukas elu on uute alguste seeria, otsustasid paljud neist pöörata oma kristlikus elus uue lehekülje ja teenida veelgi pühendunumalt ning tänumeeles.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat