Uruguays korraldati koolitus naisjuhtidele

Avaldatud 16.5.2022, allikas Adventist Review

Aprilli lõpus toimus Blancarenas Uruguays kahepäevane koolitus rohkem kui 60 seitsmenda päeva adventistide koguduse naisele, kes juba täidavad oma kohalikes kogudustes juhtivat rolli. 

Koolituse „Usaldusväärne naine“ avas Lõuna-Ameerika divisjoni (SAD) president Stanley Arco. Tema sõnul oli eesmärk koolitada ja valmistada ette naisi, et nad toetaksid oma kogudusi aktiivsete liikmete ja juhtidena, edendades muu hulgas naiste evangeliseerimist, teiste naiste koolitamist ja külalislahkust.

Arco selgitas, et koolitus keskendus neljale valdkonnale. „Meie esimene rõhuasetusega valdkond on hingamiskool ja väikegrupid; teine on piibliõpe,“ ütles ta. „Kolmas on uued põlvkonnad ja neljas on eakad."

Arco sõnul on sellised kohtumised, mis valmistavad naisi ette juhtimiseks, äärmiselt olulised. Uruguays on 65 protsenti koguduseliikmetest naised, tuletas ta osalejatele meelde. „Naiste juhtimine on oluline," ütles Arco. „Me hindame seda sammu ja julgustame Uruguayd jätkuvalt toetama juhtide kujunemist kõigis valdkondades."

Dagmar Wiebusch, adventkoguduse Uruguay koguduse naisteteenistuse juht ütles, et juhid tunnevad, et nad on oma seatud eesmärgid saavutanud. Üks neist oli pakkuda koolitust ja suhelda kohalike koguduste naistega, kes teenivad kohalikke kogudusi üle riigi. Kuid see koolitus on alles algus, rõhutas ta. „Nüüd on meie soov, meie palve, et need naised rakendaksid oma kogukondades ja kogudustes õpitut," ütles Wiebusch. „Üritus ei lõpe siinkohal, sest juhtimine nõuab pidevat õppimisprotsessi ja ma usun, et Jumala vaimuga saavutame selle, mida Jumal tahab.“

Jorge Wiebusch, adventkoguduse president Uruguays, ütles, et piirkondlikud juhid on veendunud, et tugev kogudus vajab head juhtimist. See on põhjus, miks on sellised koolitused naisjuhtidele ja muud juhtimisalgatused kogu riigis olulised. „Need koolitused annavad uut jõudu, siin uuendame oma tõotust ja pühendumust Jumala teenimisele," ütles ta.

„Ma nägin siin kogudust, mis on elav, pühendunud ja pühendunud pastoritega," ütles Arco oma külaskäigu lõppedes. „Ma olen õnnelik ja tänulik Jumalale tehtud töö eest. Juhtidena tahame toetada maksimaalselt koguduse eesmärki, mis on inimeste ettevalmistamine Jeesuse teiseks tulemiseks," ütles ta.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat