Isadepäeva jumalateenistus Helsingi eestikeelses grupis

Avaldatud 11.11.2013, autor Kristel Harjaks

Isadepäeva nädalavahetusel pidas eestikeelne grupp Helsingis oma selle aasta viimast jumalateenistust. Külakosti tõi meile tromboonikvartett koosseisus Hans ja Susanna Soosaarega ning Guido ja Kalle Danieliga Põltsamaalt.

Kohe alutuseks pean vabandust paluma nende ees, kes ootasid otseülekannet. Kahjuks jäi lubatud ülekanne ära, kuna selgus, et meie tehnika pole piisavalt kvaliteetne, et vahendada pillimängu sama heal tasemel, nagu see kohaletulnutele kõlas.

Seekordsele teenistusele oli kogunenud arvukas hulk rahvast. Rõõm oli näha inimesi, kelle kõrval istus kas harva käiv koguduse liige või hoopis külaline väljastpoolt adventkogudust.

Piibliõppe pidas Guido Daniel pühamu teemal, vaadeldes eriliselt lepituspäeva. Guido aitas lahti mõtestada tolleaegset pühamuteenistust, mis on taevase templiteenistuse sümbol. „Pühamuteenistuse jaoks antud korraldusi hoiti seaduselaeka kõrval. Elav sikk Asasel, kes saadeti koos saatajaga kõrbesse, ei võinud enam liituda karjaga, vaid tema saatja pidi olema koos sikuga kõrbes kuni looma surmani,“ tõdes Guido

Sõnaline osa algas siinmail harvakuuldud tromboonide esituses. Mängiti kolme- ja neljahäälselt. Kavas oli vaimuliku sisuga puhkpillimuusika, mille vahendusel edastati sõnumit Jumala armust. Esitati klassikalisi lugusid, kergemaid ja vanemaid palu. Koosseisu muusikaline kooskõla oli hea ja pehme tooniga. Seaded sobisid hästi neljale tromboonile. Forte ja piano ning variatsioonid olid välja mängitud nõnda, et mäng sulandus ilusti kokku. Publik sai õnnistatud meeleolu osaliseks. Isa ja tütre duetiga peeti meeles ka kõiki isasid.

Hans jagas tunnistuskõne pääste teemal. Ta alustas oma kõnet sellega, kuidas enne USAsse elamaminekut tundis konsulaat huvi tema päästekogemuse vastu. Edasi jätkas Hans juba Peetruse pöördumisprtosessiga.

Jumalateenistuse lõpulauluks oli valitud „Õhtupäike“. Selles osas kogesime me täielikku Jumala juhtimist. Päikseloojanguni oli jäänud vaid mõni minut kui kõlasid teenistuse lõpuakordid eelpool mainitud laulu saatel.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat