Soomes elavad eestlased tähistasid kodumaa sünnipäeva

Avaldatud 2.3.2022

Soomes elavad Eesti adventistid said kodumaa sünnipäeva tähistamiseks kokku vabariigi aastapäevale järgnenud hingamispäeval, 26. veebruaril. Külla olid kutsutud Meeri ja Kevin Pajula, kes esitasid südamliku tunnistuste ja laulude kava.

Mõte vabariigi aastapäevaks külla kutsuda just Meeri ja Kevin kasvas välja sellest, kui Kristel Harjaks nägi suvel Facebookis Keila koguduse kohvikute päeva reklaami, kus oli kirjas, et lauludega esinevad Meeri ja Kevin. Kuna Kristel ei saanud toona kohvikute päevale minna, aga talle jäi reklaam meelde, siis nüüd tehti mõte teoks ja abielupaar kutsuti Soome laulma.

„Nad olid ääretult kauni kava kokku pannud. Peale paari isamaalise laulu olid kõik vaimulikud laulud. See kava oli hästi uudne ja värskendav – ma ei teadnud nende repertuaarist ühtegi lugu, aga need olid kõik ilusad ja sobisid sellel päeval esitamiseks,“ rääkis Soomes elav eestlane Laura Grönholm. Iga laulu ette rääkisid Meeri ja Kevin mõne tunnistuse või vaimuliku mõtte.

Pärast kontserti oli ühine söögilaud, aeti juttu ja lauldi veel ka koos. „Meeril ja Kevinil oli ka selliseid laule, mis olid meile tuttavad, nii et me laulsime pärast veel tund aega koos,“ sõnas Laura. Kristel väljendas samuti selle üle rõõmu ning arvas, et selliseid ühislaulmisi peaks korraldama teinekordki.

Soomes Helsingi piirkonnas elavad eestlased saavad ühisteks õppetükitundideks ja jumalateenistusteks kokku üle 2–3 nädala. „Koroonaaeg on meie aktiivsust veidi vähendanud, vahepeal olid kogunemised ka keelatud ja seegi kord olid paljud haiged,“ sõnas Laura eestlaste kogukonda kirjeldades ning lisas, et kui hingamispäeviti kokku saadakse, siis on alati ka ühine lõunasöök.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat