Laura Grönholm ja Aita Kaaver kogusid kontserdiga raha Uganda teismeliste emade koolituskeskusele

Avaldatud 12.2.2024

Pühapäeval, 4. veebruaril oli Soomes Lohja linnas sealses adventkirikus Aita Kaaveri ja Laura Grönholmi kontserdisarja neljas kontsert, selle tulud annetatakse Uganda teismeliste emade koolituskeskusele.

Seekordse kontserdi eripära oli see, et Laura tõlkis eesti adventautorite loomingut soome keelde. „Alguses oli mul selline unistus, et teeksime terve kontserdi eesti adventheliloojate loominguga, aga siis kartsin, kuidas see rahvale meeldib – kui publikus on ainult soomlased ja lauldakse ainult eesti muusikat. Seetõttu esitasime ka soome laule ja tõlkisin eesti laule soome keelde,“ rääkis Laura. Tõlgitud sai Neeme Arrase kaks laulu: „Jesaja 43“ ja „Mu kallim“ ning Rein Kalmuselt kaks laulu: „Igatsen rahu“ ja „Laulmata laul“, soome keelde sai ka üks Sirje Kaasiku laul, "Armastuse ülemlaul".

Kontserdil esines klarneti- ja saksofonipaladega Soome koguduse vend multiinstrumentalist, pea 80aastane Seppo Kurkela ning klaveril saatis Heli Ahvenainen-Saaristo, kelle koostöö Lauraga on alguse saanud Järvenpää muusikakoolist. „Tema on minu klaverisaatja muusikakoolis ja kui rääkisin talle sellest projektist, siis ta innustus sellest. Ta on ka ise käinud Aafrikas misjonitööd tegemas ja oli nõus meid kontserdil saatma,“ rõõmustas Laura.

Kontserdil koguti raha piletitulust ning Uganda teismeliste emade käsitöö müümisest, pärast kontserti oli võimalus osta ka suupisteid ning teed-kohvi. Kokku saadi annetamiseks 550 eurot.

Helsingi Annankatu koguduse liige Jaana Lahtinen, kes ka ise Ugandas käib ja kes on selle projekti juht, andis ülevaate sealse koolituskeskuse praegusest tegevusest. „Varasematel aastatel õpetati teismelistele emadele rohkem käsitööd, nüüd on natuke suunamuutus,“ rääkis Laura ja lisas, et alates sellest aastast pööratakse rohkem tähelepanu tervisliku toidu valmistamisele, et noored emad saaksid oma peret toita. „Seal on seda projekti ka laiendatud ja raha on juurde saadud ADRA Uganda kaudu ning ka ADRA Rootsi haru kaudu. „Seal tehakse ka nii, et terve küla kutsutakse kokku ja tõlgi vahendusel õpetatakse elulisi teemasid, näiteks räägitakse seksuaalkasvatuse teemal ja rasedusest hoidumisest, püütakse teismeliste rasedusi niimoodi ära hoida.“

Siiani on Aita ja Laura ühiseid kontserte olnud kokku neli – eelmised on 2022. aasta juulis Pärnus, 2023. aasta märtsis Helsingis ja aprillis Tallinnas –, kolm viimast neist on olnud heategevuslikud ja kõigi raha on annetatud Uganda teismeliste emade koolituskeskusele.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat