Helsingi eesti grupp Elutee korraldas luulekontserdi

Avaldatud 3.9.2024

Hingamispäeval, 31. augustil kutsus Helsingi eestikeelne grupp inimesi luulekontserdile, kus esitati eesti luuletaja Silvi-Astrid Mickelini kristlikku ja looduslüürikat.

Luulekontserdi idee algataja oli Laura Grönholm, kes sõnas, et idee sai alguse sellest, kui ta külastas möödunud sügisel Tallinnas Logose raamatupoodi ning leidis sealt Silvi-Astrid Mickelini luulekogu "Kaapekakk". „Sattusin nendest luuletustest vaimustusse, seal on väga ilusat kristlikku ja loodusluulet.“ Pärast kõnelust eestikeelse grupi juhi Kristel Harjaksiga oli kindel, et luuleõhtu tuleb kindla peale, ning koostöös Alppila kirikuga, kus on eestikeelne luterlik grupp, saigi luulekontsert tõeks. „Eestikeelset luterlikku kogudusetööd juhatab siin Dagmar Õunap, tema võimaldas meile ruumid – neil on kena kabelisaal,“ ütles Laura ja lisas, et Annankatu adventkirikus on hingamispäeviti ruumikriis, kuna seal peavad oma jumalateenistusi Helsingi soome-, rootsi-, vene- ja ingliskeelne kogudus.

Lisaks luuletuste lugemisele tuli mõte kutsuda esinema ka kristlik laulja Andres Jäätma, kes on Mickelini tekstidele meloodiaid loonud. Laura tõdes, et avastas luulekontserti ette valmistades, et päris mitmed eesti heliloojad on selle luuletaja tekste kasutanud. „Võtsin kevadel Andres Jäätmaga ühendust ja ta oli nõus tulema. Laulis ka meie kohaliku eestikeelse Elutee grupi Eluvee ansambel.

Kontsert oli üles ehitatud nii, et luuletusi ja laule esitati vaheldumisi. Pärast luulekontserti said külastajad veel suupistelauas muljeid ja mõtteid vahetada. Selline koostöö luteri eestikeelse grupiga oli teistkordne. „Kolm aastat tagasi oli Piret Ripsi laulude ja Eesti-teemaliste luuletuste õhtu,“ sõnas Laura. Seekordset luulekontserti saab YouTube’ist järelvaadata.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat