Seenioride laager 2024: Kutse jumalikule peole

Avaldatud 27.8.2024

Seenioride laager toimus 6.–8 augustini, tänavu esimest korda koguduse laagrikeskuses Rõõmusaarel. Laagri teema oli „Kutse jumalikule peole“. Laagri korraldasid sel aastal Vally Reet ja Guido Järs Viljandi kogudusest.

Vally Reet sõnas, et on varem seenioride laagris käinud oma ema viimas-toomas, kuid eelmisel aastal, kui talle tehti ettepanek laagri korraldamine enda õlule võtta, mõtles ta, et peaks ühe laagri enne algusest lõpuni ära kogema. „Mõtlesin, et kuidas ma teen laagrit, kus ma ise olnud ei ole. Pärast eelmise aasta laagrit mõtlesin, et võib ju teha küll. Korraldasime laagri Guidoga kahepeale.“

Laagri teema puhul lähtuti kümne neitsi tähendamissõnast. „Laagri teema oli seotud sellega, et Jumala poolt on kõik kutsutud, kõik on valmis ja kõik on tehtud, aga kuidas on meie olukord ja kus meie omadega oleme,“ mõtiskles Vally Reet. Esimesel õhtul kõneles sel teemal Olev Uuk, kes jõudis välja selleni, et sageli me arvame, et meil on õigus ja meie teame, aga kas see alati on ikka nii. „Ta jättis selle küsimuse õhku, igaühele mõelda, et kas me ei peaks vahel ka ennast vaatama, sest Piibel ütleb, et katsuge ennast läbi,“ meenutas Vally Reet. Teisel õhtul kõneles David Nõmmik, kes mõtiskles selle üle, miks üldse abiellutakse. David andis ka vastuse: tahetakse koos olla, ja väga lähedaselt. Samamoodi soovib Jumal meiega koos olla. Kolmandal õhtul jagas Sõna Rein Käsk, kes rääkis pulmalauast, mis on praegusel ajal rikkalikult kaetud ja lausa lookas, kuid küsimus on, kuidas meie selle laua äärde tuleme ja mida me laual pakutuga peale hakkame. See on igaühe enda valik, missuguste riietega me laua äärde tuleme.

Lisaks vaimulikule osale oli laagris ka muid tegevusi: külastati Kurgja talumuuseumi, kus oli palju vaadata-kuulata ja Vally Reeda sõnul jätkub kohti ja materjali veel järgmistekski laagriteks. Koos valmistati aktiivsütt ja käidi saunas ning ujumas. Väga meeleoluka pärlina jääb tänavust laagrit iseloomustama Viktor Noginovski loodusteemaline viktoriin. „Viktori viktoriin oli laagri pärl. See oli väga kosutav ja humoorikas. Küsimused olid Viktori-laadsed ja loodusteemalised. Saime huvitavaid teadmisi,“ tõdes Vally Reet. Igaüks sai laagri kestel valmistada endale või sõbrale järjehoidja, mis hiljem lamineeriti. Järjehoidjal oli õlilambi pilt ja iga soovija sai sinna joonistada või kirjutada sõnumeid oma meele järgi.

Vally Reet sõnas laagrile tagasi vaadates, et väga hea on laagrit teha, kui inimesed on nii toetavad ja mõistvad. Lisaks väljendas ta tänu korraldusmeeskonnale. Guido Daniel tegeles muusikaga, tegi pilte ja ka kokkuvõtva video laagrist, Taimi Buström ja Heljo Uuk tegid süüa ja Vally Reet nimetas, et nii mõnedki käisid retsepte uurimas. Guido Järs ehitas kämpingute terrasside ette lisaastmeid, et vanadel inimestel oleks kergem liikuda. „Turvatunde tagas mulle see, et Taavi Käsk oli terve laagri aja seal. Ta küttis sauna, tegi lõket ja aitas kõigega, kus vaja,“ lisas Vally Reet.

„See laager oli mulle endale ka puhkus ja olen tänulik Jumalale, et sellega hakkama sain,“ sõnas Vally Reet laagrile tagasi vaadates. „Olen tänulik, et mul oli laagri ajal rahu. Ma kartsin, et mul tekib jaanalinnu sündroom, et paneks pea liiva alla ja kaoks ära, aga tänu Jumalale seda ei tulnud ja sain ka ise laagrit nautida.“

Seenioridel on Facebookis oma grupp (SPA Reipad Seeniorid), millega soovijad saavad liituda. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat