15. seenioride laagri teema oli "Mina lähen!"

Avaldatud 18.8.2021

Tänavune seenioride laager toimus 15. kuni 17. augustini Ida-Virumaal Toila puhkekeskuses. Laagri teema tõukus üleilmse adventkoguduse ja koguduste Eesti liidu strateegilise plaani juhtmõttest „Mina lähen!“.

Laager algas pühapäeva pärastlõunal, mis kulus suhtlemisele, kuidas vahepeal läinud on, Toila pargis jalutamisele ja laagri avamisele. Esmaspäeval kuulati pastor David Nõmmiku ja koguduste liidu esimehe Andres Ploompuu pöördumisi, mis mõlemad keskendusid evangelismi mõttele ja valmisolekule minna. Laagri korraldaja Rein Käsk sõnas, et kõlama jäi mõte õigest meelsusest ja oma isiklikust kogemusest Jumalaga ning väga olulisena ka Püha Vaimu osa. Päevas oli ka füüsilise virgutuse osa, mida vedasid Veera Lõhmus ja Rutti Jallai, koos käidi ka jalutamas ning õhtul oli kavas pastor Olavi Lauri kontsert, kus laulude vahele oli pikitud kogemusi ning tunnistusi.

Teisipäeval pidas palvuse Rein Käsk, kes kõneles sellest, et kutsume üles inimesi minema ja kutsume omakorda üles inimesi tulema, aga küsimus jääb: kuhu me neid kutsume? „Jeesus andis misjonikäsu minna kõike maailma, aga kuhu me neid inimesi kutsume?“ küsis Rein. „On vaja üksteiselt andeks paluda, et oleksime lepitatud, et oleksime ühes meeles ja armastuses, muidu pole kuskile kutsuda,“ sedastas Rein.

Laagris oli ka arvutiõpe, mida juhendas Olavi Laur, kes alustas sellest, kuidas arvutit puhastada ja kuidas sätestada kõik programmid eestikeelseks. Rein sõnas, et paljudel oli oma nutiseade kaasas, nii et nii mõnegi asja sai kohe ka järele proovida. Laager lõppes ühise ekskursiooniga kaevandusmuuseumis.

Seekordses seenioride laagris oli umbes 30 osalejat ja laager oli kakskeelne – kõik ettekanded tõlgiti ka vene keelde. Seekordsest laagrist saadeti kõigi laagriliste nimedega tervituskaart kunagistele seenioride laagri algatajatele Viktor Noginovskile ja Ilja Stepanovile. Kolmas laagri alusepanija, Valdek Lõhmus oli koos abikaasa Galinaga ka seekord laagris. „Galina kirjutas kaardi, kuhu kirjutasime kõik oma nimed. Saatsime kaardi, et tuletada meelde laagri algusaegu,“ rääkis Rein.

Loe esimese, 2007. aasta seenioride laagri kohta siit. 

„See on kindel, et laagri traditsiooni lõppemist me ei tahaks, ka tänavu oli meeldiv ja tore kokkusaamine,“ ütles Rein ja lisas, et laagrisse on oodatud kõik, ka nooremad, aga oluline on, et seeniorid ikka tuleksid. „Kõik alates 60. eluaastast võiksid laagrisse tulla. Teretulnud osalema on kõik, aga on oluline, et just seeniorid tuleksid,“ mõtiskles ta.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat