Kuressaare Önneöuna kohvikus sai maiustada taimsete õunakookidega

Avaldatud 22.9.2023, autor Külli Keel

Ka selle, 2023. aasta septembris osales Kuressaare adventkogudus Saaremaa toidufestivali raames toimuval õunakohvikute päeval.

Ma täpselt ei oska öelda, kui mitmel ma osalenud olen, aga igal juhul oli seekordne Önneöuna tegemine senistest kõige pingevabam. Lausa väga tore ja mõnus oli seda teha. Meeskond oli päris suur ja tööjaotus väga hea ning üksteisele puhkehetke andmine lausa enesestmõistetav. Ilm oli imeline, päikeseline, natuke tuuline, korraks tuli taevast mõni piisake, mis usu peale kohe järele jäi.

Sel korral rõõmustasid nii meid, korraldajaid kui ka külalisi kaks armsat ponihobust. Pisikesed julged inimesed said nende seljas paar tiiru teha, saime neid tublisid töötegijaid kostitada ka paide, õunte, leiva ning porganditega. Tore oli jälgida, kuidas mõned eakamad inimesed nautisid ponide vaatamist, isegi toitmist ja paitamist.

Lapsed värvisid ajaviiteks õunateemalisi pilte ja mõni kiikus, maitses kooki ning ka eestpalvesoovide kastike ootas kirjakesi.

Önneöuna kohvikus pakuti ainult taimset toitu. Oli mitu erinevat toortorti ja -kooki, läätse-tomatisupp, seene-õuna pesto, omatehtud leib, soovijad said teed juua. Noored valmistasid smuutisid ja tegelesid vaheldumisi ponidega. Ka valmis sätitud kirjandus- ning meenelaud ootas huvilisi ja kostitas külalisi kingitustega.

Ääretult tore on koos teha ja koos olla ning püüda inimestele teada anda, et Kuressaare linnas on selline pisike kogudus, kes ootab oma keskele veel inimesi, kes tahavad Jumalat tundma õppida ning Teda teenida. Kindlasti on ürituse kõige tähtsam eesmärk olla linnainimestele nähtav ja neid Jumala armastuses teenida. Palveainest jätkub küll ja veel.

Täname kõiki panustajaid ning meie Loojat kogu südamest!

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat