Kuressaare koguduse 110. aastapäev

Avaldatud 25.8.2022

Kuressaare adventkogudus tähistas 20. augustil 110. aastapäeva – jumalateenistused toimusid metodistikirikus, kus adventkogudus pidas oma teenistusi ka nõukogude ajal, seega on tegu kogudusele tuttava paigaga.

Hingamispäeva hommikul oli piiblitund, mida juhatas pastor Toivo Kaasik. Jutluse asemel jagasid oma mälestusi kolm kunagi Kuressaares teeninud pastorit: Rein Käsk, Ivo Käsk ja Priit Keel, viimane videoläkituse teel. Eesmärk oli rääkida mõni lugu, mis on seotud palvevastuse ja teenimisega Kuressaare koguduses.

Rein meenutas koguduseliiget, kes oli alati tõsise näoga. Kui Rein kohtus aastaid hiljem ühe inimesega, kes elas mainitud koguduseliikmega samas külas, ja uuris, kas ta teda ka teab, sai ta vastuseks, et see naisterahvas, kes oli Reinule jätnud mulje kui mitte kunagi naeratav inimene, oli oma küla laste lemmik. Rein jätkas oma meenutust mõttega, et me kõik peegeldame oma taevast Isa ja oleme Tema vahendajad.

Ivo rääkis kogemuse ajast, kui kogudusemajas käis remont ja raha sai otsa. Ivo käis ükskord linnas, kui vastu tuli üks tuttav kristlane, kes uuris, kuidas Ivol läheb. Seepeale vastas Ivo, et vaja on teha seda ja teist, aga vahendeid napib. Kaaskristlane andis siis nõu, et Ivo ei peagi selle pärast muretsema, kuna tegu ei ole tema majaga. Sõber soovitas palvetada Jumala poole, öelda Jumalale, et see on Tema maja. Ivo läkski koju ja palvetas just nõnda, kui järgmisel päeval talle helistati ja pakuti remondi lõpetamiseks puudu olevaid vahendeid.

Priit meenutas aega, kui nad abikaasa Külliga Saaremaale teenima läksid, öeldes, et see oli nende jaoks täiesti uus kogemus, nagu seiklus. Külli meenutas oma abikaasale ikka ja jälle seda teksti Jeremija raamatust, kus Jumal ütleb, et taotlege selle paiga heaolu, kus te elate, siis läheb teil ka hästi – see oli paarile omal ajal motivaatoriks.

Jumalateenistustel teenisid lauluga Meeri ja Kevin Pajula, õhtusel teenistusel laulsid lisaks neile ka Rakvere koguduse liikmed Koit Kalmuse eestvedamisel.

Õhtusel jumalateenistusel jutlustas koguduste liidu esimees Andres Ploompuu, võttes aluseks aastapäeva mototeksti „Ma nägin uut taevast ja uut maad ja merd ei olnud enam.“. Andres rääkis, kuidas meri võib olla lahutaja ning kuidas omal ajal, kui hakati ehitama mandritevahelisi kaableid, see ettevõtmine mitmel korral ebaõnnestus, kuid ettevõtmise eestvedajad ei andnud alla. Meie oleme Jumala abiga need kanalid, kaablid, kes üksteise ja Jumalaga ühendust hoiavad, sõnas Andres.

Kuressaare koguduse pastor Virve Toom sõnas, et on väga tänulik aastapäeva kordaminemise eest. „Mõtlesin, et olen tubli ja hakkan varakevadel aastapäeva korraldama, kuid sain palju eitavaid vastuseid. Ma ei ole kuidagi solvunud, igaühel olid oma plaanid. Aastapäeval olles tunnetasin, et me oleme natuke mere taga ja kaugel ja keeruline on sinna tulla, aga Jumal juhtis nii, et kõik läks väga kenasti. Lõuna ajal oli oma kirikusaalis ja õuel ühine lõuna ja õhtulgi istusime ja tegime hilja õhtuni võileibu – selline osadusring oli. Kõigele tagasi vaadates võib öelda ainult tänu Jumalale.“

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat