Kuressaare kogudus kutsus lapsed vaheajal laagrisse

Avaldatud 9.11.2021

Oktoobri viimasel nädalal, laste koolivaheajal korraldas Kuressaare kogudus oma piirkonna lastele laagri. Kohal oli 18 last (neist kaks koguduseliikmete lapsed). Laagri läbiv teema oli valgus ja pimedus.

Laagri üks korraldajaid, koguduse pastor Virve Toom sõnas, et laagris oli kolm sellist last, kellega ta pole varem kohtunud. „Kuidas nad meie laagrisse sattusid? Selgus, et üks 8-aastane poiss, kes osaleb laste piibliringis, oli kutsunud laagrisse ka oma klassivenna. Laagrisse jõudis kutsutud klassivend koos oma pisut vanema õega.“ Virve lisas, et kuulis, kuidas tubli kutsuja teist poissi ka julgustas: „Sa kutsu ka oma klassi lapsed piibliringi.“ „Selline tubli algatus teeb ainult rõõmu,“ sõnas Virve.

Õhtupimeduses käidi taskulampidega metsas otsimas helkuritega tähistatud rada – kõik said endale koguduse logoga helkuri. „Tegime katseid, kui nähtavad me oleme, kui helkurid on peidetud ja kui helkurid on nähtaval,“ rääkis Virve. Järgmisel päeval õmmeldi helkurkangast erikujulisi helkureid ja meisterdati ribahelkureid.

Iga meeskod mõtles välja ja esitas varjunäidendi. „Meisterdasime tuulelippe ja nukke, tegime heakorratöid, kõik said kordamööda köögis abiks olla. Lapsed ise tegid takistusrajad, mida hiljem koos läbiti.“

Hommikuti ja õhtuti olid laagri jutupausid, kui räägiti mõni piiblilugu ja arutati, kuidas see inimesi puudutab ja mida sealt õppida on.

Virve rääkis, et kuna tuli lahendada ka laste omavahelisi kokkupõrkeid, siis põnev ja ühtaegu õpetlik oli silindri katse. „Ühele meeskonnale näitasin silindri varju otsavaates, teisele meeskonnale varju külgvaates, kolmandale meeskonnale mõlemat selgitusega, et kõik peavad aitama, kui juhtumi lahendamine keeruliseks osutub. Kaks meeskonda pidid ära arvama, millise eseme varju nad nägid. Keeruliseks läks asi siis, kui ütlesin, et see on üks ja sama asi, aga nad jõudsid lahenduseni.“

Kui pärast laagrit hingamispäeval uuesti kokku saadi, siis kõlas nii laste kui nende vanemate suust suvelaagri ootuse teema. „Ka lastevanematega on meil hea kontakt ja osaga neist õpime samuti Piiblit,“ selgitas Virve.

Virve lisas, et Kuressaare koguduses ei ole eraldi lastetöö juhti ega lasteõpetajaid, praktiliselt kõik aktiivsed koguduseliikmed on lastetööga seotud, see on ka põhjus, miks lastetunnid (kahes vanusegrupis) toimuvad hingamispäeva pealelõunal, mitte hingamispäevakooli ajal.

„Olen väga tänulik sellise võimaluse eest lastega tööd teha, kogu meie kogudus on väga tänulik. See on põnev aeg,“ ütles Virve ja lisas, et see oli üllatus, et laagris soovis osaleda nii palju lapsi. „Veel viimasel õhtul enne laagri algust kirjutas kaks lapsevanemat palvega, kas nende lapsed saaksid veel liituda. Jah, ikka. Sellise hulga lastega pidin küll tunnistama, et on vaja palju-palju paremat ettevalmistust, kuid me tegime oma parima ja kokkuvõttes võib öelda, et kõik sujus Jumala abiga.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat