Brasiilia tudengid veetsid oma suvepuhkuse misjonireisil

Avaldatud 15.2.2022, allikas Adventist Review

Mõeldes sellele, et kristliku elu üks olulisemaid osi on misjonitöö, korraldas Brasiilia adventülikooli misjonikeskus misjonireisi Guinea-Bissausse. Misjonigruppi kuulus 13 inimest, kes pühendasid sellele misjonireisile 27 päeva oma suvepuhkusest.

Projekti juhtis ülikooli misjonikeskus, mis asub ülikoolilinnakus São Paulos. Üks misjonireisi eesmärke oli viia ellu kooli projekt. Grupi juht Caio Conceição ütles, et misjonikogemus oli osaliste jaoks oluline, aga ka projekti sihtkoha elanike silmis, kes sellest palju kasu said. „Me veetsime misjonireisil 27 päeva,“ sõnas Conceição. „Me nägime, kuidas Jumala vägi Püha Vaimu kaudu tegutseb.“ Ta selgitas, et nad olid ühe nädala Bissaus, riigi pealinnas, ja kaks nädalat Bubaque’s. „Me teenisime külades, koolides ja kaitseväes,“ ütles Conceição. „Me tegime koostööd ka kohalike rajaleidjate ja askeldajate klubidega.“

Brasiilia misjonigrupp tegi Guinea-Bissaus eri laadi misjonitööd: nad abistasid kogukonna liikmeid ravimite, meditsiinivahendite ja riietega, viisid läbi piiblikooli tunde. Vabatahtlikud tegid ka evangeelseid kohtumisi õhtuti ning piiblitunde pärastlõunastel aegadel. Nad aitasid kohalikku kogudust selle misjonitegevustes. Misjonireisi lõppedes ristiti 17 inimest.

Misjonireisil oli paljudele positiivne mõju, nii osalejate kui ka kohalike poolt vaadates. Ajakirjandustudeng Isabela Rodege tõdes, et koges kultuurišokki, milleks ta valmis ei olnud. „Mulle sai teravalt selgeks, kui palju on meie abi vaja evangeeliumi kuulutamisel. Nüüd soovin rohkem kui kunagi varem, et Jeesus tuleks tagasi,“ ütles ta.

Erinevad algatused ja ka see misjonireis on mõjutanud koguduse liikmeid nägema lühikeste misjonireiside positiivset mõju. „Adventkoguduse maine Guinea-Bissaus on tänu koguduse sealsele tööle ja Brasiilia koguduse viimaste aastate abile väga hea,“ ütles Conceição.

Iga misjoniprojekt on otsene panus kogukonna ellu, kuid samal ajal täideti ka suuremat eesmärki. „Me aitasime kaasa rajaleidjate töö edendamisele, töötasime adventkooli ehitise juures, tegime evangeeliumitööd, õpetasime lastele peamisi hügieenipõhimõtteid ja tõime meditsiiniteadmisi rahvale lähemale,“ sõnas Rodege. „Meie ülim eesmärk oli aga see, et nad mõistaksid, kui hea on Jumal ja kui suur Tema arm iga inimese vastu.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat