Brasiilia ettevõtja kutsus üle saja sõbra Piiblit uurima

Avaldatud 8.12.2021, allikas Adventist Review

Brasiilia seitsmenda päeva adventistide ettevõtjate ühingu nõunik Martinho Ferreira de Moura mäletab, et kui ta oli laps, julgustasid vanemad teda alati oma uskumusi jagama. Ta jagas igal laupäeval koguduse kirjandust. Sellest lapsepõlvekogemusest on möödunud aastakümneid, kuid vanemate õpetused elavad siiani. Rio de Janeiro koguduse aktiivse liikmena leidis Moura hea viisi, kuidas Jumala tõest oma sõpradele rääkida.

Ettevõtjana on Moura olnud aastakümneid transpordiühingu liige, töökontaktide kaudu on tal suur võrgustik, mis ulatub üle kogu riigi. Paljud sellest tööalasest suhtlusringkonnast on saanud tema sõpradeks.

Ühel päeval tuli Moura mõttele saata oma sõpradele WhatsAppi vahendusel inspireerivaid sõnumeid. Ta valis selleks Gilson Brito viieminutilised videod.

Alguses saatis ta neid videoid gruppi, kus oli vaid 20 sõpra, kuid grupp hakkas kasvama, nüüdseks on see pea kuuekordistunud ja sõnumi saajate seas on juba 114 inimest, kes saavad iga päev ühe vaimuliku sõnumiga video. Sellele algatusele on pandud ka oma nimi: sõbrad jagavad sõpradega lootust.

Moura sõnas, et paljudel sõpradel on videotes esitatud teemade kohta küsimusi ja tema saab aidata neil videoid paremini mõista.

Üks neist 114-st, kes videosõnumeid saab, on samuti transpordiettevõtja Fernando Carneiro, kes jagab Mouraga 25 aasta pikkust sõprust. Carneiro ei ole adventkoguduse liige, kuid talle meeldib jagada sõnumit Jeesusest, nii otsustaski ta luua enda sõprade ja sugulaste grupi, kuhu saadab Moura videoid edasi.

Mõne aja eest arutati Moura grupis, et võiks ka füüsiliselt kokku saada. Esimesel kohtumisel osales Carneiro koos oma 15 sõbraga enda grupist. Kokkusaamist juhatas Moura ja selle teema oli elu pärast surma – Moura sõnul pakkus see teema inimestele enim huvi.

Nüüd saadakse veebis kokku igal kolmapäeval, juhendajaks on pastor Edson Nunes. Teiste teemadena on käsitletud ülestõusmist, vaimuande, Jeesuse tagasitulemist, seitsmenda päeva hingamispäeva ja maailma lõppu, aga ka Püha Vaimu, ettemääratust, imesid, päästest ja Jumala seadust.

Nüüd on grupi eesmärk veel kasvada. „Meie eesmärk on julgustada ka teisi ettevõtjaid jagama Jeesuse evangeeliumi – igaüks omas mõjupiirkonnas,“ ütles Moura.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat