Noorteosakond kutsub ühistegevusele ja õppimisele

Avaldatud 3.3.2009, allikas Meie Aeg

Adventkoguduste noorteosakond on välja tulnud kahe uue algatusega, mille sisuks on ühelt poolt ühistegevus ja teisalt harimine, kuid mõlema eesmärgiks on omal moel tugevdada kohalikku noortetegevust.

Noorte Actiongrupi projekt kutsub looma noortemeeskondi, kes osalevad esialgu kuni suvise noortelaagrini võistluslikus mängus, mille käigus tuleb teatud aja tagant täita etteantud ülesandeid. „Minuni jõudis mõte 2007. aasta jaanuaris, mil Haapsalus toimus noorte motivatsiooniüritus,” jutustas liidu noortejuht Ivo Käsk. Tollase ürituse eestvedaja Aldar Nõmmik rääkis selle actiongrupi ideest, kuid teostumiseni hakati jõudma möödunud aasta lõpus. „Eelmisel aastal hakkasin uurima kuhu see hea mõte seisma, jäi ja me tõstsime selle noortenõukogus üles ning panime käiku,” ütles Ivo.

Projekti eesmärgiks on elavdada kohalike koguduste noortegruppide tegevust, mille juurde oleks hõlpsam kutsuda ka kogudusse mittekuuluvaid sõpru ja tuttavaid.

Projektijuht Toomas Lukk on esimese ülesande meeskondadele ka juba kätte andnud. Kahe nädala jooksul tuleb lavastada fotokoomiks teemal "Kui ei ole surmatõbi, siis saab ikka sõbrast abi". Meeskondade lahendused saavad actiongrupi kodulehel kõigile nähtavad olema ja ka tööde hindamises saavad osavõtvad meeskonnad ise osaleda. Esimese etapi võitjad kuulutatakse välja suvises noortelaagris.

„Minu enda nägemus on, et ülesannete hulgas oleks ka sisulisi ülesandeid lisaks meelelahutusele, mis oleksid seotud koguduse töö ja vaimuliku kasvuga. Ma arvan, et me ei peaks kasutama liidu ressursse ainult meelelahutuse arendamiseks. Kuid meelelahutus on oluline osa selles,” seletab Ivo.

Noortejuhi hääl läheb veelgi elavamaks, kui ta hakkab rääkima teisest algatusest, mille eeskuju pärineb omamoodi koguni nõukogude ajast. Tollal korraldati koguduste aktiivsetele inimestele Tallinnas kiriku keldrisaalis seminare, kus peeti loenguid alates koguduse ajaloost kuni koguduse ametite täitmiseni välja. Sealt kasvasid välja ka mitmed koguduse kandvad jõud, kaasa arvatud mõned tulevased pastorid.

Märtsi keskel saavad Haapsalus alguse noorteosakonna seminarid aktiivsetele noortele. „Seminaride eesmärk on varustada noori koguduse töös teenimiseks praktiliste teadmiste ja oskustega. Seminarid on mõeldud kõigile, kellel on tung koguduse töös aktiivselt kaasa lüüa,” räägib Ivo.

Sel aastal toimub neli seminari, millest esimene 14. ja 15. märtsil. Aldar Nõmmik räägib misjonitööst noortega, Ivo ise räägib teemal „Mina ja kohalik kogudus” ja Jaanus-Janari Kogerman tutvustab ülemaailmse adventkiriku struktuuri ning toimimist.

„Juunikuiseks seminariks tuleb Carsten Berglund Rootsist kõnelema sellest, kuidas noor inimene võib olla koguduses ettevõtlik jõud ja juhtida teisi,” avab Ivo ka juba tulevikupplaane.

Septembris tuleb käsitlemisele hingehoiu teema. Lektoriks Alla Nõmmik.

Seminarid on mõeldud ka rajaleidjate Master Guide klassis õppivaile. Selle klassi läbimiseks vajalikud teemad tulevad seminaridel käsitlemisele.

Nii actiongruppi kui ka noorteosakonna seminaridele saab ennast jätkuvalt registreeruda. Mõlemad tegevused on noortele täielikult tasuta.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat