Põltsamaal tervitati uut pastorit

Avaldatud 6.9.2021, autor Helis Rosin

4. september oli seitsmenda päeva adventistide Põltsamaa koguduses pidulik hingamispäev, sest vastu võeti uus pastor. Koguduste liidu esindajana oli kohal peasekretär Virve Toom, kes pidas jutluse ja tutvustas kogudusele pastor Priit Keelt.

Jutluses keskendus Virve andide kasutamisele ja nendest kasusaajatele. „Vaimuannid on otsekui ehituskivid. Piibel ütleb: „Laske ka endid ehitada elavate kividena vaimulikuks kojaks.” Rakendades erinevatele inimestele antud erinevaid andeid ühise eesmärgi nimel, saab kogudus toimida Jumala määratud plaani kohaselt. Iga inimese eesõigus ja samas kohustus on mõelda, kuidas minule antud and teenib koguduse kui terviku ülesehitamisel. Mõeldes Peetruse ja Johannese teenimisele, siis koguduse ülesehitamine, liitmine ja kaasamine olid kesksel kohal,” kõneles Virve.

Ta tõstatas ka küsimuse, kelle jaoks on andide kasutamine vajalik, ning vastas: kõikide osapoolte jaoks. Ande kasutades saab inimene ise rikkalike õnnistuste osaliseks, tuuakse austust Jumalale ning ehitatakse üles kogudust ja kogukonda. „Jumal on loonud meid imeliseks. Ta on andnud võimeid, andeid ja vahendeid ning meie eesõigus on neid rakendada parimal moel ja viisil, suurima rõõmu ja innuga,” sõnas Virve.

Ametisse seatud pastorile paluti koos õnnistust, palvet juhatasid Põltsamaa koguduse vanem Juss Maurer ja emeriitpastor Valdek Lõhmus, sõna sai ka Priit Keel. Priit tõdes, et tema jaoks on Põltsamaa viies kogudus, kus ta teenistust alustab. „Ma loodan, et minu ja koguduseliikmete vahel saab olema hea koostöö. See on hea siis, kui me allume Jumalale, kuuletume Talle, käime koos Temaga ja toetame selle juures üksteist,” tõdes Priit ning avaldas lootust, et talle jääb piisavalt aega tutvuda iga koguduseliikmega isiklikult.

Põltsamaa koguduse vanem Juss Maurer tõi näite hiljutisest presidendivalimisest. „Otsiti inimest, kes oleks kõigile kõigeks, kes suhtuks kõikidesse erapooletult. Eduka juhtimise alus on kõigiga arvestamine. Usume, et seda sa oled, ja toetame sind oma palvetes. Soovime, et Põltsamaa periood võiks olla edukas, et ka need mõned istekohad, mis veel vabad on, võiksid täis saada ja et oleksime valguseks ja õnnistuseks kogukonnale.”

Jumalateenistuse järel oli õues maitsvate soolaste ja magusate roogadega kaetud laud, mille ümber kogudusepere ning külalised lähemalt ja kaugemalt keha kinnitasid.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat