Brasiilias aitavad droonid kirjandust levitada

Avaldatud 9.11.2020, allikas Adventist Review

Kujutle, et oled rannas ja äkki saabub sulle kingitus taevast. Näib, nagu võiks see olla midagi, mida näeb ainult telerist, kuid Põhja-Brasiilia linna Fortaleza promenaadil jalutajad olid meeldivalt üllatunud, nähes taevast saabuvat kingitust. Selline oli seitsmenda päeva adventistide koguduse liikmete algatus: jagada drooni abil Diogo Cavalcanti ja Luís Gonçalvese raamatut „Suurim lootus“.

Kui uudishimulikud inimesed vaatasid lähenevat drooni, astus neile ligi vabatahtlik, kes küsis: „Kas te sooviksite kingitust?“ Kui see inimene vastas jaatavalt, tuli droon lähemale ja inimene sai endale raamatu.

See algatus pani jalutajad naeratama ja mõne ka liigutusest pisaraid valama. Algatuse eestvedajad sõnasid, et inimestelt saadud tagasiside oli väga positiivne.

„Ma sain lootust ja ma arvan, et mul oli seda väga vaja,“ ütles haridusnõustaja Ivane Diógenes. „Ma just tulin siia ja ma olen juba saanud kingituse taevast. Alates märtsikuust on minu elus olnud raske periood, aga ma arvan, et olen selle juba seljataha jätnud. Lootus ei sure kunagi,“ rääkis ta.

Algatusel järgiti kõiki turvameetmeid ja drooni lennutas vastava loaga inimene.

„Olen nüüdseks droonidega juba tükk aega töötanud. Mõtlesin, et droonid on inimestele huvitavad,“ ütles piloot Antonio Souza. „Paljud ei ole varem drooni lähedalt näinudki. Seega pidasime plaani: kujuta ette, kui droon tooks sulle raamatu! See köidaks inimeste tähelepanu. Nii oligi. Mulle meeldis väga drooni lootuse levitamiseks kasutada.“
Raamat „Suurim lootus“ on Lõuna-Ameerika adventkoguduse projekti „Lootuse mõju“ üks väljundeid. 2020. aasta pandeemia tõttu peavad projekti eestvedajad leidma raamatu levitamiseks leidlikke viise.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat