9. novembril on Tartus noortepäev "Ootuse lootus"

Avaldatud 23.10.2019

9. novembril on Tartusse oodatud kõik teismelised, aga ka noored täiskasvanud, kes soovivad koos veeta ühe hingamispäeva ning rikastada oma vaimulikku kogemust.

Noortejuhi Krõõt Lõbusa sõnul on plaan alustada ühepäevase noortepäevaga. „See on algatusprojekt, et teha algust millegagi, mis loodetavasti noorte initsiatiivi ja minu pingutuste toel kasvab suuremaks ja mida me kõik hindame.” Samas, rõhutas Krõõt, on oodatud igas vanuses inimesed, „see üritus ei ole vanusega piiratud, kuid üle 18-aastastele on osalustasu 10 eurot, kõigile alla 18-aastastele (18 kaasa arvatud) on noortepäev tasuta.”

Noortepäev algab hommikuse piiblitunniga kell 10 Tartu kirikus Lille 18. Tartu koguduses on piiblitund eraldi teismelistele ja noortele täiskasvanutele, nii et igaüks saab liituda selle grupiga, kellega soovib.

Jumalateenistusel kõneleb Mervi Kalmus ning sellele järgneb kõigile registreerunutele ühine lõunasöök kiriku söögisaalis.

Registreeruda saab kuni 6. novembrini siin. 

Pärast lõunasööki on kavas ühistegevused, et õppida üksteist paremini tundma ja koos hingamispäeval toredalt aega veeta. Kell viis õhtul algab noorteprogramm, kus lauldakse koos, vahetatakse mõtteid nii noortetöö kui ka vaimulikel teemadel. „Kell kuus õhtul saadame koos hingamispäeva ära ja on suupistelaud. Noortepäev lõpeb kell seitse.”

Praeguse plaani järgi on selline noortepäev plaanis teha kord aastas. „Suurema plaani saab välja mõelda, kui saan noortemeeskonna kokku. Kui mul on toetav meeskond olemas, saame hakata lähiajal üritusi planeerima ja mõtlema, mida me tahame teha ja kuidas. Mul on endal nägemus olemas, aga see ei saa olla ühe inimese töö, see peaks väljendama noorte nägemust, mida nad noortetöös saavutada soovivad,” rääkis Krõõt.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat