Juuni Meie Ajas

Avaldatud 12.6.2019

Juuni Meie Aja fookuses on Eesti liidu 40. peakoosolek. Seekord on ajakirjas ära trükitud kõik tööharude aruanded, lisaks sellele annab intervjuu liidu raamatupidaja ja juhatuse assistent Silvia Kirsch.

Möödunud kolme aasta tööst ja ettevõtmistest kirjutavad liidu esimees Ivo Käsk, peasekretär Virve Toom ja laekur Jaanus-Janari Kogerman. Lisaks neile saab ajakirja lugeja ülevaate kõigist tööharudest: Mervi Kalmus kirjutab haridustööst, isiklikust teenistusest, hingamispäevakoolist ja Ivoga kahasse ka koguduste rajamisest, Andres Ploompuu kirjutab pastorite ühendusest, laste-, pere- ja tervise tööharust kirjutab Allan Randlepp, Jaanus-Janari annab ülevaate rajaleidjate ja kirjastuse tööst ning IT-lahendustest, noortettööst kirjutab Aleksandr Tsugai, suhetest teiste konfessioonidega Mervi, Terve Elu Keskusest annab ülevaate Ivo.

Ajakirja kaante vahel on ka tavapärased rubriigid. Kompassi rubriigis jagab oma kogemusi ja mõtteid Kompassi värskeim liige Heli Tammemägi: „Oma aja ja enda ohverdamine koguduse töösse on nii palju tasuvam, kui sa suudad ette kujutada.”

Kirjakoha rubriigis võtab Toivo Kaasik vaatluse alla nelipüha, võrreldes kaht erinevat Piibli sündmust: „Paabeli torni ehitamise ootamatu sündmus oli, et tekkis keelebarjäär, nelipühi üllatus seisnes keelebarjääri ootamatus kadumises.”

„Meid ei loodud Jumalaga lahus olemiseks. Meie loomulik seisund on olla oma Loojaga ühenduses – olla Tema juhitud ja Temaga üks,” sedastab Liina Lukk rubriigis Meie Aeg meie ajast.

Uue Testamendi kaanonis uurime Mervi juhendamisel Johannese evangeeliumi: „Johannes teab, et tema sõnal on suur kaal, ja nii kasutab ta oma viimase kirjutise lehekülgi selleks, et teise põlvkonna kristlasi õigel rajal hoida.”

Ajakirjas on ka Kogemuste kotike Jumala hoolest meie suhtes, Koguduse rubriigi mõtisklus väärarusaamadest Jumala kohta, Ajaloo rubriik, mille vahendusel saab tutvuda Elva koguduse 25-aastase ajalooga ning tervisejuttu telomeeridest.

Juuni ajakiri jõuab kogudustesse ja liidu peakoosolekule hingamispäeval, 15. juunil.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat