Adventistid palvetavad 100 päeva peakonverentsi töökoosoleku pärast

Avaldatud 11.3.2015, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistid üle maailma valmistuvad palvetama Püha Vaimu väljavalamise pärast peakonverentsi töökoosoleku eel tuleval suvel. Töösessiooni moto kutsub vaimulikule uuenemisele ja valmistumisele Jeesuse peatseks tulemiseks.

100päevane palveaeg algab 25. märtsil ja selle siht on viia täide plaan, mille kohta adventkoguduse kaasrajaja Ellen G. White ütles, et Jumal ei saanud seda ellu viia 1901. aasta peakonverentsi töösessioonil Battle Creekis Michigani osariigis.

Jumalal oli plaan viia koguduses läbi sügav vaimulik uuenemine ja muuta inimeste elusid, kui 1901. aasta koosolekul osalejad alandlikkuses ja patutunnistuses lepitatud saavad – nii ütles Ellen White pärast nägemusest ärakamist. Nägemus on tuntud nimega „Mis oleks võinud olla”.

Loe Ellen White'i kirjeldust nägemuse kohta (inglise keeles).

Ent läbimurret ei toimunud, kuna paadunud südamega osalejad takistasid ühtsuse teket, mida Jumal oli kavatsenud, ütles White.

„Olles sügavalt pettunud, mõistis ta, et Issand oleks võinud tulla tagasi nende liikmete eluajal, aga Tema rahvas ei vastanud Püha Vaimu liikumisele nii, nagu nad oleksid võinud seda teha,” on kirjas seisukohas, mille saatis välja peakonverentsi pastorite ühendus, mis koordineerib 100päevast palveaega.

100päevane palveaeg kutsub adventiste võtma iga päev aega palveks Püha Vaimu väljavalamise pärast – kogudusejuhtidele ja aruteludele, mida 2015. aasta töökoosolekul peetakse. Palvealgatus kestab 11. juulini, mil töökoosolek San Antonios Texses lõpeb.

Soovijad saavad alates 25. märtsist tellida pastorite ühenduse igapäevase e-kirja aadressil 100DaysofPrayer.org website. See kiri sisaldab praktilisi pühenduslikke sõnumeid, kogudusejuhtide nimesid, kelle pärast palvetada, ja konkreetseid palvesoove, mida töökoosoleku eel meeles pidada. Osaleda saab nii individuaalselt, kogudustena, väikegruppide ja ka koolidena.

Igapäevase meili saab tellida siit.

Pastorite ühenduse juht Jerry Page ütles, et ta palvetab Püha Vaimu väljavalamise pärast peakonverentsi töökoosolekul, nii nagu Jeesuse jüngrid palusid ja kogesid seda ülemises toas (Apostlite teod 2).

„Me mõistame, et langetama peab suuri otsuseid ja ära peab kuulama erinevaid arvamusi,” ütles Page. „Me palume, et need olulised koosolekud kujuneksid ajaks, mil Jumal jõuab inimeste südamesse nagu Apostlite tegude raamatus, sütitab kire hea sõnumi jagamise vastu kõigile selles maailmas.”

Kogudusejuhtide suurim lootus on, et 2015. aasta töökoosolek ei korda 1901. aasta oma – ja Jeesus tuleb pea tagasi.  

Algatusel on ka oma Facebooki-lehekülg

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat