Palvehommik annab päeva algusele teistsuguse noodi

Avaldatud 8.2.2024

Jaanuari alguses oli ülemaailmse seitsmenda päeva adventistide koguduse juba tavaks saanud aasta-alguse 10-päevane palveaeg. Tänavu tuli palveaeg Eestisse teisiti, kuna igal hommikul oli võimalus veebis kokku saada, et koos palvetada.

„Kümnepäevase palveaja üle-eestiline palvegrupp sai alguse tänu Karinile, kellel oli südamel, et saaksime ka Eestis sel ajal koos palvetada,“ ütles Kaile Tuvi, kellest sai palvegrupi kokkukutsuja. „Mõtlesin, et kui on mõte, et selline palvegrupp on vajalik, siis teeme ära.“ Kalendrist vabu aegu otsides selgus, et õhtul ühiseid vabu aegu leida on keeruline. „Siis valisimegi hommikuse aja kella poole seitsmest seitsmeni,“ sõnas Kaile ja lisas, et tal endal oli esialgu väga raske nii vara ärgata, aga: „See hommikune palveajaga alustamine oli hästi kosutav. Inimesi tuli toredasti palju kaasa.“ Kaile kirjeldas, et tänavused palveaja materjalid on väga endasse vaatama kutsuvad ja tõsised, mida oli koos hea lugeda.

„Kui 10-päevane palveaeg läbi sai, siis mina ütlesin isekalt, et ma ei taha lõpetada, sest see hommikune aeg oli nii hea – kõik magavad ja saab rahus palvetada ja kogemusi jagada. Tahtsin, et tekiks hommikune harjumus varakult ärgata,“ rääkis Kaile. Teised tulid selle mõttega kaasa ja nüüd on juba kuu aega pärast palveaega ikka hommikuti kokku saadud.

Palveajal loeti koos selleks loodud materjale, nüüd loetakse praeguse hommikvalveraamatu tekste. Nende üle vahetatakse mõtteid ning jagatakse kogemusi, seejärel palvetatakse. „See ühine palvehommik annab päevale teise noodi. Tore on, kui saad teistele tere hommikust öelda ja teised rõõmsalt vastavad. Meil on väga tore seltskond,“ sõnas Kaile. „Meil on võimalik osaleda ka vaikse kuulajana, aga innustan ikka kõiki kaasa rääkima. Kõik on teretulnud palvehommikuga liituma. Kellegi mõtted ei ole valed ja kellegi palved imelikud.“

Igal hommikul kell 6:30–7:00 saab palveks tulla Meet veebikeskkonda. 
Videokõnega liitumiseks klõpsake lingil sda.ee/palvehommik. Muul juhul telefoni teel liitumiseks valige number +372 685 2063 ja sisestage PIN-kood: 690 190 720#

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat