Palvekongressil arutati selle üle, mida tähendab olla vahemees

Avaldatud 23.1.2023, allikas Adventist Review

Möödunud aasta detsembri esimeses pooles toimus esimest korda pärast pandeemiat taas Lõuna-Aasia ja Vaikse ookeani divisjoni (SSD) noorte palvekongress, seekord oli teemaks „Stand in the Gap“ (vahemees) Kaks esimest palvekongressi on toimunud video teel.

Kongressi eesmärk oli tugevdada iga kirikupiirkonna palvevõrgustikku, pakkuda kõigile osalejatele loomingulisi ja interaktiivseid palvekogemusi ning palvetada SSD linnade ja territooriumide eest.

Tsiteerides Ellen G. White’i „Sõnumeid noortele“, luges SSD president Roger Caderma: „„Nende viimaste päevade ohtude keskel on noorte ainus kindlus üha suurenev valvsus ja palve.“ (lk 247) Jaakobus ütleb meile, et õiglase inimese palve on võimas ja tõhus (Jaakobuse 5:16).“

Ta jätkas: „Hesekieli raamatus mainib Jumal eraldi, et ustav inimene võib olla vahemees. Kes on see inimene, kes võib olla vahemees? Kas mina? Jah, sa võid! Igaüks meist võib olla see inimene. Meil ei pea olema hämmastavaid juhtimisomadusi, me peame alandama end Jumala ja Tema sõna ees ning olema valmis."

SSD noortejuht Ron Genebago rõhutas oma tervitussõnas palve tähtsust. „Kui me tahame, et Jumala töö edeneks ja et me näeksime jumalikku juhtimist noortetöös ja koguduses, peame palju palvetama. Me soovime näha SSD palve kaudu juhtimist.“

Abner de los Santos, peakonverentsi asepresident, rõhutas, et meie vahemees on Jeesus. „Me saame teiste eest palvetada, sest Jeesus on meie vahemees. Kui oled sattunud kiusatusesse ja leiad end raskes olukorras ning mõtled, kas Jumal on sinuga, siis pea meeles, kes sinu eest palvetab. Pea meeles, et Kristus on meie võimas palvesõdalane. Püsige usus ja püsige palves,“ ütles ta.

„See kongress oli uus hingamine pärast perioodi, kui me oleme teinud veebipõhised palvesessioone,“ ütles konverentsi palvekoordinaator Michael Jan C. Fuentes. „Inimesi näha ja koos palvetada on hoopis teistsugune kogemus. Ka vahekohtumised on osutunud väga vajalikuks õnnistuseks. Olen mõistnud, et ma ei ole kutsutud mitte ainult palvetama kadunud, katkiste ja haigete eest, vaid pean ka Jeesust tõsise palve kaudu tundma."

Lisaks plenaaristungitele toimusid ka vaheistungid, mille teemad ulatusid sellest, kuidas palvetada tervenemise eest ja kuidas palvetada masendunud ja meeleheitel olevate inimeste eest, kuni meetoditeni, kuidas ühendada Pühakirja ja palvet. Samuti oli juttu sellest, kuidas ületada sõltuvusi ja elada võidukalt; kuidas korraldada, kasvatada ja säilitada palvevõrgustikku ning kuidas palvetada majandusliku kordamineku eest.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat