Poolas avati sealse koguduse esimene algkool

Avaldatud 23.11.2020, allikas TEDNews

Poola pealinnast Varssavist 40 kilomeetrit edelas on Podkowa Leśna linn, mis on kolmest küljest ümbritsetud metsaga. Alates 1939. aastast on see olnud Poola teoloogiaseminari koduks ja nüüd avati seal 38 miljoni elanikuga riigi esimene adventkoguduse üldhariduskool.

„Adventkoguduse lapsevanemad on juba aastakümneid unistanud võimalusest saata oma lapsed adventkooli,“ ütles 2015. aastal avatud lasteaia toonane juhataja Dorothy Porawski-Orzechowska. Praegu käib lasteaias 10 adventperede last ja viis last laiemast kogukonnast. Lasteaed sai alguse inglise keele õpetamise keskusest, kuid 2018. aastal laiendati õppekava. Praegu töötab lasteaed oma võimete piiril ning peab ootenimekirja panema kõik need perekonnad, kes sooviksid oma lapse sellesse lasteaeda panna.

„Adventharidus on ka laste varases eas kombinatsioon iga lapse sotsiaalsete, emotsionaalsete, intellektuaalsete, füüsiliste ja vaimulike võimete arendamisest,“ ütles lasteaia praegune juht ja adventhariduse eestkõneleja Mirosława Grześkowiak. Selliseid väärtusi jagab ka kohalik adventkogudus, kes otsustas juba 2014. aastal pühenduda algkooli rajamisele. Mõte sai alguse küsimusest: kuhu me saadame oma lapsed, kui nad on lasteaiast välja kasvanud ja mida neile koolis õpetatakse?

„Olen algusest peale tundnud, et lasteaia alustamine ja nüüd kooli käimalükkamine on samm õiges suunas. Nad ei keskendu üksnes majanduslikule tulule, vaid inimlikule kontaktile teiste inimestega. Me võtsime riski, astusime Jordani jõkke, olles kindlad Jumala abis. Nüüd näeme positiivseid tulemusi, sõnas Poola uniooni kolledži rektor Anna Słonecka-Połok.

„Seitsmenda päeva adventistide kogudusele Poolas on see ajalooline hetk, kui viime oma misjonipotentsiaali uuele tasemele,“ sõnas Poola uniooni president Ryszard Jankowski. „See on esimene adventkoguduse algkool Euroopa Liidu viiendas kõige rahvarohkemas riigis. Me ehitame üles oma pühendumist adventharidusele Poolas, see sai alguse meie kolledžist, sellele järgnes lasteaed ja nüüd on meil algkool.“

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat