ADRA tegi üleilmsel noortepäeval linnainitsiatiivi raames koostööd kogudusega

Avaldatud 26.3.2019, allikas TEDNews

Adventkoguduse arengu- ja katastroofiabi agentuur ADRA lõpetas üleilmsel noortepäeval, 16. märtsil Inglismaal teise etapi projektist I AM URBAN (Ma olen linlane).

I AM URBAN on ADRA ja Briti uniooni adventkogukonna ühisalgatus, millesse on kaasatud ka teisi organisatsioone, kaasa arvatud Trans-Euroopa divisjon (TED). Algatuse siht on viia praktikasse ÜRO poolt hiljuti sõnastatud 17 jätkusuutliku arengu eesmärki.

Londoni Holloway piirkonna koguduse noored on külastanud kohalikku hooldekodu ja 16. märtsil tegid noored linnatänavail ja kohalikus ostukeskuses „igapäevaseid heategusid”. Hooldekodust öeldi, et paljud sealsed elanikud olid pisarateni liigutatud, et nii noored kui ka vanemad täiskasvanud neid hingamispäeval külastasid. Üks elanik ütles, et hooldekodus ollakse üksikud ning palus, et noored külastaksid neid jälle.

Pärastlõunal marssis kohalik rajaleidjate klubi egiidi all #ENDITNOW, et pöörata tähelepanu riigi pealinnas toimunud hiljutistele noarünnakutele.

Alates 2019. aasta algusest on Londonis olnud vähemalt 35 pussitamist, noored juhtisid oma marsiga sellele vägivallatulvale tähelepanu. Ajalehe The Guardian andmeil on noarünnakute arv võrreldes 2018. aastaga kasvanud 8% ja 15% on kasvanud nende inimeste arv, kes on terariistarünnakute tõttu haiglasse sattunud.

„Tänavale minek oli minu jaoks silmiavav kogemus,” sõnas Max McKenzie-Cook. „Ühed noormehed, kes meist oma kalli autoga mööda sõitsid, peatusid, et küsida, mida me teeme, ning kiitsid meid selle eest. On imeline, kui imestunud inimesed olid, et me tegutseme sotsiaalvaldkonnas ja hoolime inimestest.”

Rajaleidjate marsi käigus otsustas üks hiljuti vanglast vabanenu noortega kirikusse kaasa marssida, ta palus eestpalvet ja nõu, et tema ja ta poeg võiksid edaspidi õigeid otsuseid langetada.

Londoni Willesdeni piirkonna kogudus pidas marsi 16. märtsi hommikul, samuti keskendudes terariistarünnakute teadvustamisele oma piirkonnas. Ka Willesdeni koguduse noored käisid kohalikus hooldekodus ning viisid abivajajatele puuviljakorve. Tänavatel kingiti möödujaile punaseid roose.

„Alguses oli väga hirmus tunne, kui pidin kellelegi lähenema ja talle abi pakkuma, aga see muutus järjest lihtsamaks,” ütles 13-aastane Leah Roswell. „Info, mille saime projekti I AM URBAN kaudu, oli väga abistav ja ma tahaksin kindlasti ka edaspidi kogukonnatööd teha.”

Vastavalt ÜRO andmetele on linnarahvastiku arv alates 1950. aasta 751 miljonist kasvanud 4,2 miljardini 2018. aastal. Selline järsk muutus on suurtesse linnadesse ja nende ümbrusesse toonud palju uusi probleeme: saaste suurenemine, ülerahvastatus, elukalliduse tõus, majanduslik ebavõrdsus ja kuritegevuse kasv.

Projekti I AM URBAN eesmärk on korraldajate sõnul kutsuda millenniaale osalema oma kogukonna sotsiaalprojektides.

„ADRA on Ühendkuningriigis viimastel aastatel teinud tihedat koostööd kogudusega, et abistada kogudust selle ettevõtmistes,” ütles ADRA Inglismaa juht Bert Smit.

Projekt I AM URBAN raames tehakse noortega koostööd ka üleilmsel põgenikepäeval, 15. mail. Siis innustatakse inimesi toetama pagulasi, kes nende piirkonnas elavad.

Selle uudise algne tekst ilmus Briti uniooni kodulehel.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat