Tallinna adventkirikus kõlasid välismaised keelpillihelid

Avaldatud 25.7.2007, autor Allan Randlepp, allikas Meie Aeg

Laupäeval 21. juulil andis Tallinna Andventkirikus kontserdi Walla Walla Kolledži keelpillikvartet. Kauged külalised saabusid Eestisse reede hilisõhtul ning ajavahe koduga oli neil 10 tundi. Hommikuse jumalateenistuse ajal esitati kolm lühikest lugu ning sõna sai ka Walla Walla Kolledž asepresident, kes tutvustas Walla Walla Kolledžit ja kvarteti liikmeid. Saime teada, et neil on umbes sama palju üliõpilasi, kui meil Eestis adventiste ning igal aastal osaleb neist umbes sada tundengit erinevatel misjonireisidel. Neil on tulemas ka nimemuutus, Walla Walla Kolledž muutub Walla Walla Ülikooliks ning et ainult üks kvarteti liikmetest õpib muusika erialal, teisi võib lugeda asjaarmastajateks.

Täispikk kontsert toimus õhtuse jumalateenistuse ajal, kontserdi esimene pool koosnes vaimulikest lugudest ameeriklaste arranzeeringus, kusjuures ühe loo arranzeerijaks oli üks kvarteti liikmetest. Kontserdi teisel poolel kõlas klassikaline muusika, mida suudeti üllatavalt kõrgel tasemel esitada. „Tegemist oli professionaalsetele kvartettidele mõeldud repertuaariga, mida mängisid asjaarmastajad ja seda väga heal tasemel. Näiteks M. Ravelli F duuri keelpillidele iga kvartet naljalt ära ei mängi. Eriti vabalt ja värskelt kõlas klarnet, pill, mida eesti adventkirikutes just tihti ei mängita. Asjaarmastajate kohta oli muljetavaldav tase, eriti kui arvestada pikka ja väsitavat lennureisi. Jäin kontserdiga väga rahule,” ütles Tallinna koguduse koorijuht Raeli Florea.

Laupäeva lõuna möödus koos koguduse liikmetega Padise kloostris koos leiba murdes ja kloostrit uudistades. Söögilauas selgus, et väike Eesti on Ameeriklaste jaoks üks ütlemata eksootiline paik ning meie külastamist oodati suure huviga, sest siia kanti satutakse harva. Külalised tundsid suurt huvi Eesti ajaloo, eriti aga nõukogude aja vastu. Kiideti ka Tallinna koguduse koori, kuigi koori read olid suviselt hõredad.

Pühapäeval toimus Murru vanglas üle pika aja ka ristimine ning kuna vangla kaplanid teadsid kaugete külaliste saabumisest juba varakult, õnnestus kvartetiga ka Murru ja Ämari vanglaid külastada. Vastuvõtt oli vangide poolt väga soe ja sõbralik.

Eestist edasi sõideti Peterburgi ja sealt edasi Soome. Paraku ei saanud läbi ka ilma reisiviperusteta, nimelt jäi üks ameeriklastest teel Eestisse oma pagasist ilma, see õnnestus tagasi saada alles teel tagasi, vahetult enne Soome sõitmist.
Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat