Jõulumisjon „Jõulusoov“

Avaldatud 29.12.2006, autor Kristiina Räägel, allikas Meie Aeg

Juba neljandat aastat korraldasid Tallinna SPA noored jõulumisjoni, mille eesmärgiks oli täita kahe turvakodu laste jõulusoovid. Näide, kuidas Jumala õnnistus võib suurendada pisku suureks summaks.

Rahakogumiseks meisterdasid noored jõulukaarte, mida hiljem koguduseliikmed läksid vabatahtlikkuse alusel kodudesse müüma koos kristliku kirjandusega. Väljamineku päeval tuli kokku 7 kolportööri. Lisaks olid toodangus aknakaunistused, mida müüdi päev enne jõululaupäeva Tallinna kirikus.

Hingamispäeva alguses (15. detsember), pärast reedeõhtust väetundi tuli Rain Siim minu juurde ja teatas, et kirjanduse ja kaartide müügi pealt teenitavaks tuluks oli 400 krooni. Ma seisin silmitsi olukorraga, kus mul olid 40 lapse jõulusoovid ja raha ainult 400 krooni, st 10 krooni lapse kohta. Selle eest ei saa tänapäeval isegi 100 g Kalevi šokolaadi. Lisaraha kogumiseks oli mul pool nädalat. Kuna Jumalal pole miski võimatu, siis vaevalt ka seekord.

Lisafinantside saamiseks saatsin orkutisse (sõprade võrgustik internetis) sõpradele-tuttavatele e-maili üleskutsega, et kui keegi tahab heategu teha, siis võib raha üle kanda või siis ise kingi teha vastavalt lapse soovile. Lisaks tegin üleskutse ka hingamispäeva hommikul jumalateenistuse alguses – kui tahtmist ja võimalust on, siis panustagu ka enda poolt.

Läbi orkuti sain 420 krooni + neli korralikku pakitud kingitust. Koguduseliikmed panustasid 1343 krooniga. Poes kinke ostes kohtasime paari tuttavalt – ka nendelt tuli 200 krooni + soovitud kingitus. Nagu sellest veel vähe olnuks, saime kaubelda mõnes kaupluses veel hinda alla (ca 250 krooni väärtuses). Hiljem lisandus sinna aknakaunistuste ja kirikus müüdud jõulukaartide müügi tulu, mida oli 1081 krooni.

Iga lapse jõulusoov sai täidetud. Kingid toimetati laste turvakodusse „jõuluvana kätte“.

Iga kogemus meie elus kinnitab – Tema rahuldab kõik meie füüsilised vajadused ja kingib ka armastuse südamesse, kui me vaid laseme ja usaldame. Ärgem keelakem seda õnne ja armastust endale!

Järelejäänud raha kasutust pole veel otsustatud, kuid see kindlasti realiseeritakse turvakodu laste vajaduste huvides.
Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat