2006. aasta lastetöö aruanne

Avaldatud 13.12.2006

Nelipüha päeval 4. juunil toimus Haapsalus Laste Laulupäev. See oli juba viies aasta kui lapsed ühiselt kokku tulid laulma. Nagu eelmisel aastal nii ka nüüd oli joonistusvõistlus, parimad said auhinnad. Kohale tuli laulma üle 40 lapse. Koos oli tore laulda ja kontsert oli ilus.

9. ja 10. septembril toimus Lätis, Riia Adventkirikus, laste-ja naistetöö seminar, mille viis läbi TEDi laste- ja naisteteenistuse juht Anne-May Wollan.
Eestist võtsid seminarist osa Madli Vahtramäe, Aurelia Brett Roos, Kaile Tuvi, Mare Maurer, Signe Kruus, Hellevi Nõmmik, Merle Kopli, Ülle Ploompuu, Galina Lõhmus ja Annely Kaasik.
Laupäeval oli laste õpetajatele seminar ning pühapäeval naistetöö tegijatele seminar.
Lastetöö seminaril rääkis Anne-May Wollan meile Jumala unistusest ja igatsusest, sellest on kirjutatud 5. Ms.6:1-9 “...Ja needsinased sõnad...jäägu Su südamesse! Kinnita neid oma lastele kõvasti ja kõnele neist kojas istudes ja teed käies, magama heites ja üles tõustes!...” Seal rõhutati väga lapsevanemate tähtsust laste suunamisel Jeesuse juurde.

22.oktoobril said lasteõpetajad kokku Tartus. Anne Vahtramäe rääkis teemal “Terve enesehinnang ja usk”. Põhiproblemaatika seisneb selles, kuidas saavad täiskasvanud aidata lastel kujundada tervet enesehinnangut ja head suhtumist iseendasse, kui ühiskonnal pole usu suhtes just kõige avatumat mõtlemist.
Teiseks teemaks oli: “Kasvatades lapsi, kes on tugevad Jumalas”.
Kohal oli 25 lastetöö tegijat kaheksast kogudusest.

Aasta algusest alustati lastetöö materjalide tõlkimist ja tänu tublidele noortele tõlkijatele said õpetajad Tartus materjalid kätte.
Edasi on plaanis tõlkida Lasteõpetajate käsiraamat ja veel lastetunni materjale erinevas vanuses lastele. Kõik tundide materjalid on üleval ka internetis inglis keelsetena, aga paljudel õpetajatel käib tõlkimine üle jõu.

Hingamispäeviti on kogudustes lastetunnid, tehakse lauluharjutusi, lapsed osalevad jumalateenistustel. Lastele väga meeldib, et enne jutlust on neile väike jutuke.
Korraldatud on ka erinevaid üritusi lastele.

Annely Kaasik
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat