Misjonijutt: Neli pastorit, neli õpilast

Avaldatud 29.7.2017

Pildil: Siyon

Kas seitsmenda päeva adventpastoritel on adventkoolide jaoks oluline roll?

Kui ei oleks adventpastoreid, siis ei käiks India adventkoolis tuhandeid õpilasi. Tutvume neist neljaga.

Siyon kohtus adventpastoriga, kui ta oli kümneaastane. Pastor käis kord nädalas tema kodus ja uuris tema vanematega Piiblit. Pastor palvetas koos vanematega ja lahkus. Mõne aja pärast tuli tema koju üks teine pastor ühest teisest kirikust. Ka tema luges piiblit ja palvetas. Nii kestis see mõnda aega. Viimaks otsustasid Siyoni vanemad seitsmenda päeva hingamispäeva pidama hakata, ent nad seisid valiku ees: kes räägib otsusest pastoritele.

Vanematel oli palju probleeme, mida lahendada, kuid neil ei olnud raskusi otsustamisel, kuhu kooli nende poeg läheb. Kui pastor rääkis nende kodust umbes 40 minuti kaugusel asuvast adventinternaatkoolist, käskisid vanemad Siyonil oma asjad kokku panna.

Kui Siyon esimest korda kooli jõudis, tundis ta end nukra ja üksikuna, sest ta ei tundnud uues koolis kedagi. Aga ta nägi vaeva, et õppida inglise keelt ja saada uusi sõpru. Nüüd kõneleb ta inglise keelt hästi ja talle meeldib uus kool. Ta on õppinud juht olema ning talle meeldib olla eeslaulja ja aidata kaasa kooli palvekoosolekutel ja hingamispäevakoolis.

Sugulased ja sõbrad on märganud Siyoni muutumist. Kui ta tuleb vaheajal koju, kogunevad nad tema koju ja paluvad tal palvekoosolekuid korraldada. Nad soovivad saata ka oma lapsed tema kooli ja mitmed on seda juba teinud. Praegu õpib selles koolis viis last nende muutuste tõttu, mida sugulased ja sõbrad Siyoni elus on näinud.

Siyon on üks 260 õpilasest Lääne-Indias Alate adventkoolis. Osaga selle kvartali kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetustest toetatakse uue õppehoone ehitamist vanade klasside asemel. Nii saab kool vastu võtta rohkem õpilasi, kellest mõned on adventperedest, kuid paljud neist peredest, kes teavad Kristusest ja Tema igavese armastuse ja elu pakkumisest vähe või üldse mitte midagi.

Snehal on 15-aastane neiu, kes on õppinud viis aastat Alate adventkoolis. Ta on aktiivne juht hingamispäevakoolis ja muudes jumalateenistusega seotud tegevustes. Kui ta sellesse kooli tuli, hakkas ta Piiblit lugema ja kiriku vastu huvi tundma. Praegu on ta koolis väga õnnelik.

Ka üheteistaastane David tuli kooli tänu pastori mõjule. „Minu isa on müürsepp, kuid tal ei olnud mitu nädalat tööd ja meil ei olnud enam eriti süüa,“ jutustab David. „Siis tuli meie majja üks võõras ja andis isale kristliku lendlehe. Uudishimust hakkas isa seda lugema. Veidi aja pärast nägi isa ehitusplatsil mitut hästi riietatud inimest. Isa läks nende juurde lootuses tööd saada. Ta oli üllatunud, kui tundis grupist ühe mehe ära sellena, kes oli talle lendlehe andnud. Isa võttis julguse kokku ning mainis mehele lendlehte ja seda, et oli seda lugenud. Ta küsis selle kohta rohkem infot. Mees tutvustas end kui adventpastorit ja kutsus isa endaga koos Piiblit uurima.

Isa hakkas pastoriga Piiblit uurima ja aja jooksul soovis ta ristitud saada. Viimaks ühines temaga kogu pere. Nüüd õpin ma Alate adventkoolis viiendas klassis ning olen väga õnnelik, et olen siin, kus saan õppida Jeesust paremini tundma ja valmistun samas paremaks tulevikuks,“ lõpetab David oma jutustuse.

Abhisheki ema sõnul on ime, et tema poeg käib adventkoolis. Põud oli hävitanud pere viljasaagi. Nad istusid kodus, nälgisid ja mõtlesid, mida teha. Siis tuli nende uksele adventpastor ja pakkus, et palvetab perekonna eest.

Pere ei olnud kristlased, seepärast saatis Abhisheki ema pastori minema. Kuid pastor tuli päev päeva järel tagasi. Viimaks lubas ema tal pere eest palvetada.

Praegu usub Abhisheki ema, et need külaskäigud olid Püha Vaimu korraldatud. Pastor aitas perel toitu hankida. Hiljem uuris ta koos emaga Piiblit ja ema ühines adventkogudusega. Abhishek sai kaks aastat tagasi adventkooli tänu stipendiumile.

Pildil: Abhishek

Abhisheki emale meeldib haridus, mida tema poeg sellest koolist saab. Abhishekil on naabritele hea mõju. Tema aususe ja lahkuse tõttu küsivad naabrid adventkoguduse ja hingamispäeva kohta.

Adventkoolides on palju sarnaseid lugusid õpilastest, kellel on osutunud võimalikuks adventkeskkonnas kasvada. Pidage Alate adventkooli meeles oma palvetes ja hingamispäevakooli misjoniannetustes. Ärgem unustagem palvetada adventpastorite pärast, kellel on adventhariduses oluline osa.

Misjoniteated

  • Lääne-Indias asuv Alate seitsmenda päeva adventistide kool asutati 1943. aastal. Kuigi see oli mõnda aega suletud, taasavati see 1981. aastal.
  • Praegu on koolis 260 õpilast, kellest 35 elab ühiselamus. Õpilaste arv võiks suurem olla, kui kool suudaks oma hooned kaasajastada.
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat