Misjonijutt: Kadunud ja leitud

Avaldatud 9.9.2017

Sneha on 14-aastane ja õpib Lõuna-Indias seitsmenda päeva adventistide internaatkoolis. [Paluge see minavormis lugu ühel teismelise tütarlapsel ette kanda.]

Minu isa oli kalur ja ema töötas medõena. Nad olid mõlemad õnnelikud, kui ma sündisin. Aga kui sündis mu noorem õde, hakkas isa alkoholi tarbima. Temast sai nagu teine inimene. Miski ei suutnud sundida teda joomist lõpetama. Isa tuli hilja öösel koju ja karjus meie peale ilma mingi põhjuseta. Ema nuttis ja nuttis, kuid keegi ei aidanud teda.

Ühel päeval, kui ma olin 10-aastane, viis ema minu ja mu õe kooli ning läks koju. Ta leidis eest isa, kes oli nii purjus, et ei suutnud korralikult rääkidagi. Ema ei öelnud sõnagi, aga kui isa viimaks teda märkas, nõudis ta emalt raha alkoholi ostmiseks. Ema vastas, et tal pole üldse raha. Isa vihastas ja nad hakkasid tülitsema. Isa peksis ema metsikult. Ema oli abitu, keegi ei tulnud talle appi.

Siis võttis isa lambiõli, valas ema sellega üle ja pani ta põlema. Ema sai raskeid põletushaavu. Kui isa veidi kainemaks sai, viis ta ema haiglasse. Kuid põletushaavad olid nii tõsised, et arstid arvasid, et ema ei jää elama. Selle peale isa põgenes. Tänapäevani ei tea keegi, mis temaga juhtus.

Meie õega jäime haiglasse oma vaese ema juurde. Ema suri 15 päeva pärast. Leinasime õega mitu kuud ema taga. Vanaema võttis meid enda juurde ja hoolitses meie eest nii hästi kui suutis.

Ühel päeval külastas vanaema seitsmenda päeva adventpastor. Pastor lohutas meid. Kui ta kuulis, et oleme orvud, rääkis ta meile James Memoriali adventkoolist. Ta pakkus, et aitab leida võimaluse, kuidas saaksime sinna kooli minna. Ta aitas meil saada abi mittetulundusühingust Adventist Child India.

Kui ma kooli tulin, ei olnud ma Jumalast midagi kuulnud, kuid uued sõbrad ja õpetajad hakkasid rääkima Jumalast, elavast Päästjast. Ma hakkasin Piiblit lugema ja palvetama.

Praegu olen ma 14-aastane ja käin 10. klassis. Minu õde on 12- aastane ja käib 8. klassis. Olen tänulik Issandale õnnistuste eest ja selle eest, et ma olen see, kes ma olen.

Kuigi olen kaotanud mõlemad vanemad, tean ma, et mul on taevane Isa, kes hoolitseb oma laste eest hästi. Ta ei jäta meid kunagi, kui usume Temasse ja võtame Tema enda Päästjana vastu.

Ma armastan oma kooli, kuid ühiselamu, kus ma elan, on väga vana ja selles pole piisavalt pesemisruume seal elava saja tüdruku jaoks. Mul on hea meel, et osaga selle kvartali kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetustest toetatakse James Memoriali adventkoolile uue tüdrukute ühiselamu ehitamist.

Tänu uuele ühiselamule saab selles koolis käia rohkem õpilasi. Mõned võivad pärineda keerulisest perest nagu mina, aga nad saavad siin teada, kui väga Jumal neid armastab ja nende taevane Isa olla soovib.

Aitäh misjoniannetuste eest, eriti kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetuse eest, sest nii saavad paljud minusarnased lapsed kristliku hariduse. Au Jumalale!

Lühidalt

  • James Memoriali adventkool asub Kagu-Indias Tamil Nadu osariigis. See osariik on tihedasti asustatud ja hästi arenenud piirkond.
  • See piirkond on poolkõrbeline ning vilja kasvamine sõltub mussoonvihmadest. Vihmade puudumine põhjustab põuda.
  • Tamil Nadu osariigi ametlik keel on tamili keel, mis on üks vanemaid kasutusel olevaid keeli maailmas.

Sõnum Lõuna-Aasia divisjoni kommunikatsioonijuhilt G. Nageshwar Rao’lt.

„HING, KES JAGAB ÕNNISTUST, KOSUB“

Aitäh, et toetate Lõuna-Aasia misjoniprojekte. Tänu teie heldusele minevikus on ehitatud mitmeid koole ja kirikuid. Need projektid on toonud rõõmu neile, kel ei olnud lootust heas koolis õppida või kirikuhoones jumalateenistusel käia.

Kui annate selle kvartali viie projekti jaoks Indias heldekäeliselt, aitate tuua palju õpilasi ja koguduseliikmeid risti jalamile. Nagu Jumala Sõna ütleb Õpetussõnades 11:25: „Hing, kes jagab õnnistust, kosub, ja kes kastab teisi, seda ennastki kastetakse.“

See on minu isiklik kogemus. Mina pöördusin hinduismist, kui õppisin adventkoolis, mis on aastate jooksul saanud osa misjoniannetustest. Täna olen ma Kristuse armees.

Teil on võimalus kinnitada paljusid minusarnaseid Issanda kuningriigi nimel. Õnnistagu hea Issand teid, kui toetate Tema misjonitööd heldekäeliste annetustega.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat