Misjonijutt: „Ma tahan evangelistiks saada“

Avaldatud 12.8.2017

Kuueteistkümneaastane Kirde-India noormees Ghukato soovib saada evangelistiks. Kuid ta ei oota kooli lõpetamiseni, et teistele Jeesuse armastust jagada. Ghukato kasutab iga võimalust, et rääkida mitteadventistidest klassikaaslastele Jeesuse teise tuleku lootusest. Kui nad huvi ilmutavad, pakub ta, et uurib koos nendega Piiblit.

Ghukato ei ole enda sõnul suutnud Jeesusest rääkimist katkestada pärast seda, kui ta sai 13-aastaselt ristitud. „Ma tahan evangelistiks saada,“ ütleb ta innuka naeratusega.

Ghukato vanemad ühinesid seitsmenda päeva adventkogudusega pärast evangeelsetel koosolekutel käimist, kui Ghukato oli 9-aastane. Nii tema kui ka ta kaks aastat noorem vend õpivad Nagalandi adventkoolis, mis asub kauges Kirde-India nurgas. Selles koolis on 204 õpilast, kellest paljud on pärit mitteadventperedest.

Ghukatole meeldivad koolis toimuvad vaimulikud tegevused. Eriti meeldib talle igahommikune esimene tund, kus õpilased laulavad, palvetavad ja loevad koos Piiblit.

Ghukato õpetajatele avaldab muljet see, kui nad näevad poissi teisi õpilasi koolitöös aitamas ja oma usku jagamas alati, kui tekib võimalus. Ühe õpetaja sõnul ei käi ainult Ghukato ise regulaarselt jumalateenistustel, vaid kutsub ka oma mitteadventistidest sõpru kaasa ning paljud neist tulevad.

Ghukato on avastanud, et alati ei ole lihtne oma usku jagada. Mõnede klassikaaslaste vanemad ei soovi, et nende lapsed laupäeval koolilinnaku kirikus käiksid, kuid Ghukato kutsub neid sellegipoolest kirikusse. Mõningastest äraütlemistest hoolimata kehtib Ghukato kutse alati, sest ta ütleb neile: „Pole hullu, kui sa teine kord saad, siis tule ikka.“

Selline vaba kutse on toonud kirikusse mitu sõpra, kellest üks on soovinud ristimist. Ghukato räägib, et ta uuris koos selle poisiga Piiblit, kuid tema vanemad ei lubanud teda ristimisele.

Ka teine sõber on kirikus käimise tõttu raskustesse sattunud. Kui tema vanemad sellest teada said, keelasid nad selle ära.

Äraütlemised ei ole Ghukato julgust kahandanud. Ta otsib siis teisi, kellega sõbrustada, mõnikord ka koolilinnakust eemal. Kohalikus supermarketis sai ta sõbraks töötajaga, kelle nimi on Albert. Nad on Albertiga rääkinud adventistidest ja hingamispäevast. Albert on öelnud, et tal on kirikusse minemiseks liiga palju tegemist, kuid ta võtab hea meelega vastu ajakirja Adventist World ja muud vaimulikku kirjandust, mida Ghukato talle pakub.

Ghukato armastus Jumala vastu sai alguse kodus ning kodu on Ghukato jaoks jätkuvalt esikohal. Kui ema jäi haigeks ega suutnud koolilinnaku kirikut koristada, käis Ghukato emale peale, et ta jääks terveks saamiseni voodisse. Kui ema üritas üles tõusta ja kirikut koristama minna, peitis Ghukato kiriku võtme ära, kuni ta sai ise minna ema asemel kirikut koristama. Ta käis vaikselt kirikut koristamas seni, kuni ema oli taas selleks võimeline.

Kui küsida Ghukatolt, mis on kooli suurim vajadus, teatab ta kohe, et õpilastel on vaja ühiselamut ja see on tõsi. Seni on kool olnud ilma ühiselamuta, aga kui oleksid ühiselamud, saaks selles koolis palju rohkem õpilasi õppida. Kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetustest toetatakse koolile tüdrukute ühiselamu ehitamist. Kool kavatseb koguda piisavalt raha ka poiste ühiselamu ehitamiseks. Ghukato ütleb, et mõlemad ühiselamud on olulised, sest paljud lapsed, kes sooviksid koolis õppida, ei saa iga päev kodust käia.

Ghukato ei soovi midagi muud rohkem kui olla valmis ja oodata Jeesuse tulekut. Tema lemmikpiiblisalm on Matteuse 24:42, kus Jeesus ütleb: „Valvake siis, sest teie ei tea, mil päeval teie Issand tuleb!“

Pidage Nagalandi adventkooli meeles oma palvetes ja annetage kolmeteistkümnendal hingamispäeval heldelt.

Misjoniteated

  • Adventharidus on Lõuna-Aasia evangeeliumitöö oluline osa. Koguduse algusaastatest peale on koolid olnud hingede võitmise paigaks. Adventkoolides, kus on kõrge ingliskeelse hariduse standard ning silmapaistev religioosne osa, annavad igal aastal sajad õpilased oma elu Kristusele ja saavad ristitud.
  • Religiooni rõhutamine jõuab ka perekondadeni. Suur osa adventkoolide õpilastest ei ole adventperedest. Lapsed viivad koolis õpitu koju ja sageli otsustavad terved perekonnad Kristuse järgijateks saada.
  • Nagalandi adventkool Kirde-Indias on tavaline päevase õppevormiga kool, kus on 204 õpilast. Koolile on antud luba laieneda internaatkooliks, kuid selle jaoks on vaja ühiselamuid. Selle kvartali kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetusest toetatakse tüdrukute ühiselamu ehitamist, samal ajal kogub kool ise raha poiste ühiselamu jaoks, et laiemalt alalt pärit õpilased saaksid adventhariduse eeliseid ära kasutada.
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat