Loomine ja tervis (CREATION Health) seminar Valgas

Avaldatud 14.9.2016, autor Alla Nõmmik

Pärast suvist terviselaagrit Karulas Valgamaal ja selle käigus linnarahvale korraldatud tervisenäitust alustasime Valga koguduse majas terviseseminariga. Florida haigla meedikute ja uurijate poolt välja töötatud kaheksast interaktiivsest loengust koosnev seeria, mida kasutasime, puudutab kõiki olulisi inimese tervise ja heaolu aspekte, kaasa arvatud vaimulik ja sotsiaalne tervis. Programmiga käivad kaasas huvitavad testid, mis annavad võimaluse hinnata oma teadmisi tervisevallas ja erinevatesse kroonilistesse haigustesse haigestumise riski. Samuti saab koostada isikliku plaani selle kohta, mida positiivset oma ellu lisada. See ongi selle programmi juures vast kõige erilisem, et see keskendub eelkõige positiivsele – milliseid positiivseid valikuid saan igapäevaselt teha – on see siis suhete tugevdamine oma lähedastega, sügavam Jumala armastuse ja hoolitsuse kogemine, liikumisrõõmu avastamine, kapsaliste menüüsse lisamine või midagi muud meie elukvaliteeti parandavat.

Kuna torm ja äike katkestasid Valga tervisenäituse, mille käigus olime lootnud seminarile suuremat reklaami teha, siis jäi ka üritusest teada andmine nõrgapoolseks. Samuti ei soosinud suvine aeg (seminar algas juulis) eriti inimeste kohaletulekut. Kes siis suvel ikka tahab nii väga ruumis sees istuda ja õppida, kui väljas on ilus ilm ja palju tegemist. Seega alustasime hästi tagasihoidlikult – vaid mõne inimesega. Kuid me ei andnud alla; tänu palvetele ja usule sai meid seminari lõpuks kokku 12. Saime ürituse käigus tuttavaks ka kohaliku Puuetega Inimeste Koja esindajaga, ja ühe toreda tervisehuvilise härraga, kes meid oma kohaletulekuga rõõmustasid. 

Seminari lõpus kirjutatud tagasisidelehti lugedes võib tõdeda, et see koos õppides veedetud aeg pani meid rohkem hindama tervist kui Jumala kingitust ja innustas ka seda kingitust, oma elus parimaid võimalikke valikuid tehes õigesti väärtustama. Kindlasti ei lõpe seminari lõppemisega tervisealased kooskäimised Valga koguduse juures. Jätkama jäävad Reumaliit oma regulaarsete üritustega ja peale suvist vaheaega alustatakse uuesti tervisliku toidu valmistamisega, kuhu igaüks on osalema teretulnud. 

Loodame, et tuleval aastal avaneb võimalus korraldada Loomine ja tervis programmi tõlkimine eesti keelde ja tulevastele läbiviijatele ka vastav koolitus, mis annaks võimaluse rohkematel tegusatel inimestel alustada seminaridega oma koguduses ja kogukonnas, pakkudes kaasinimestele võimalust saada uusi teadmisi sellest, kuidas teha parimaid valikuid oma tervise heaks, ja ‘sõbra õlga’, millele toetuda nende valikute ellu rakendamisel. 
“Aga tänu olgu Jumalale meie Issanda Jeesuse Kristuse läbi!” (Rm 7:25).

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat