Uued õppematerjalid rõhutavad rohkem adventistlikke õpetusi

Avaldatud 7.4.2016, allikas Adventist Review

Adventkogudus värskendab laste hingamispäevakooli õppekava, et rõhutada rohkem adventistlikke õpetusi ja armu olulist rolli pääsemisel.

Peakonverentsi nõukogu kiitis lasteõppetüki märgiuuenduse heaks möödunud nädalal – endine GraceLink kannab nüüd nime MyBibleGuides.

Uut õppekava, mis on suunatud lastele sünnist kuni 17aastasteni, esitletakse 2018. aasta jaanuaris ning selle moto on „Reaching young hearts by God’s grace” (Jumala armu tee noorte südameteni).

„Nime muutes ei võta armu ära, vaid soovime seda rõhutada,” ütles üleilmse adventkoguduse hingamispäevakooli ja isikliku teenistuse osakonna juht Duane McKey. „Samas ei räägi me ainult Jeesusest ristil, vaid ka Tema õpetustest.”

McKey sõnul on uuenduste peamine eesmärk tagada see, et lastel oleks kindel ja praktiline arusaamine, mida nad seitsmenda päeva adventistidena usuvad – ajaks, kui nad saavad täiskasvanuks.

Ta väljendas oma muret sellepärast, et adventistidest lapsi rünnatakse piibellikult ebakorrektsete sõnumitega spiritualismi ja surnute olukorra kohta, nii koolis kui meedias. Ta ütles, et ülevaadatud õppekava aitab lastel navigeerida neis teemades ning annab ülevaate, kuidas hingamispäev vahetati pühapäeva vastu ja Taanieli raamatu 2. peatüki prohvetikuulutustest.

„Muidugi vastab õppekava lapse eale,” lisas ta.

„Iga õppekava keskmine eluiga on 10 kuni 12 aastat, meie oma on käibel olnud 20 aastat,”ütles osakonna asejuht Ramon Canals.

GraceLink rajati umbes 20 aasta eest ning seda täiendati 15 aastat tagasi.

MyBibleGuides'i logo on roheline ning sellel on kujutatud avatud raamatut ja täiskasvanu kätt lapse käe poole sirutumas.

„See käsi kannab mõtet sellest, kuidas Jeesus juhib ja juhatab meie lapsed enda juurde,” on kirjas hingamispäevakooli osakonna materjalides.

Roheline värv valiti seepärast, et see sümboliseerib vaimulikku kasvamist ja sageli seostatakse seda ka armuga.

MyBibleGuides saab tulevikus lugeda kolmel veebilehel: MyBibleGuides.com, MyBibleGuides.org ja MyBibleGuides.me.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat