Jaanuari Meie Ajas

Avaldatud 7.1.2016, allikas Meie Aeg

Aasta esimese Meie Aja fookuses on pereteema. Anne Vahtramäe küsib, kas oleme päriselt mõelnud, mida me tegelikult ütleme, kui ütleme, et oleme abielus. „Kui mitte siia taha ei kaoks ära nii tohutult palju asju – koos ärkamised ja mõnusad hommikused hetked, soojad sõnad ja lohutus, toetus, mida saame ja mida jagame, võimalus kogeda teenimist ja teenida, mõnus tunne teise soovide hoomamisest ja nendega arvestamisest, pisikesed tähelepanuavaldused ja üllatusena tulevad kingitused, koos tegemised ja koos mõtlemised, mittemõistmised ja leppimised, vaiksed õhtused tunnid kaminatule ees ja kaasa poolt õrnalt peale laotatud pleed... Ma ei tea, kas olete selle kõik oma peast läbi lasknud, kui ütlete kellelegi: „Ma olen abielus.“”

Muidugi on aasta esimeses ajakirjas ka uusaastatervitus, mille seekord on kirja pannud ja teele läkitanud Ivo Käsk.

Intervjuu rubriigis avab end lugejale Pärnu koguduse liige Virve Toom, kes alustas möödunud aasta sügisel õpinguid KUSis ja tänavu jaanuaris tööd liidu peasekretäri abina. Virve mõtisklusi saime eelmisel aastal lugeda Kasvamise rubriigis. Viimase võtab sel aastal üle Toomas Lukk, kes alustab oma aastapikkust teekonda Meie Aja veergudel lapsepõlve piiblilugude analüüsimisega.

Teine uus kirjutaja on tänavu Marta-Liina Kanter, kes jagab oma mõtteid ja arusaamisi Epiloogis. "Möödunud aastal õppisin enda kohta midagi olulist oma suhtumises aega – näen minevikku positiivsemana, kui see tegelikult oli; olevikku negatiivsemana, kui see tegelikult on; ning panen tulevikule rohkem lootust, kui peaksin," arutleb Marta-Liina oma esimeses epiloogis.

Terviserubriigis on vaatluse all sõnapaar „terviklik tervisetöö”: „See ei ole pelgalt meetod, vaid pigem teenimine ja missioon; Jeesuse Kristuse tervendava töö vahendamine, et inimesed võiksid jälle kogeda terviklikkust.”

Need ja teised teemad jaanuari Meie Ajas, mis jõuab kogudustesse 9. jaanuaril. Ajakirja üksiknumbri hind on 2 eurot. Ajakirja saab osta kogudustest üle Eesti, aga ka e-poest – nii paberil kui e-formaadis.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat