Detsembri Meie Ajas. Alates detsembrist 2015 maksab ajakirja üksiknumber kaks eurot

Avaldatud 9.12.2015, allikas Meie Aeg

Detsemberi Meie Aja fookuses on sõltuvuse teema. Andres Ploompuu alustab oma artiklit mõttega, et „pole inimest, kelle elu poleks mõjutatud kokkupuutest erinevate sõltuvuste ja nendest tulenevate tagajärgedega”. Ning Mervi Kalmus jätkab: "Võib-olla mõtles Jeesus just ennekõike sellistele inimestele, kelle elu täidab tühjus ja üksindus, kui Ta kutsus endale järgnema hulga mehi ja naisi ning andis neile ülesande ehitada üles kogukond, mis põhineb vastastikusel armastusel ja headusel ning kus inimeste omavahelised suhted on tugevad ja püsivad nagu perekonnas.”

Jõululugu käsitleb isaks saamist ja isaks kasvamist läbi Joosepi loo: „Ma tahaksin istuda koos Joosepiga isaks olemise seminaril. Ma olen kindel, et ta ütleks mulle, et ta ei tundud end kunagi maailmatargana.”

Seekordses ajakirjanumbris räägib oma pastoriks olemisest ja õpingutest Haapsalu ja Kuressaare koguduse pastor Mairo Tutk: „Ma usun, et me tõesti oleme Jumala kogudus, ja inimesed vajavad kuulmist Jumalast. Kahjuks vajavad ka meie enda inimesed koguduse sees uuesti Jumala kutset.”

Pererubriigis kirjutab Ella Tust vanaema rollist perekonnas: „Vanaema roll on kõigist laste tegevustest osa võtta neid juhendades, õpetades, kaasa aidates. Sageli tulevad lapsed isa-ema juurest vanaema juurde, sest vanaema on nendega leebem ja vähem range.”

Toivo Kaasik võtab vaatluse alla Vana Testamendi viimased sõnad ja kõrvutab Eelijat ning Jeesust: „Ma ei julge kindlalt väita, kes saab või saavad olema konkreetselt need Eelijad, kes pööravad vanemate südamed jälle laste ja laste südamed vanemate poole enne, kui tuleb Issanda päev. Igal juhul on aga sellest teadmisest olulisem teadmine, et ristiinimesel on eesõigus teha sama tööd, mida tegi omal ajal Ristija Johannes.”

Ajakirjas on lisaks veel Silmatera, Tervise-, Kasvamise ning Kogemuste kotikese rubriik. Tänavuse jõulutervituse kirjutas liidu peasekretär Jaanus-Janari Kogerman.

Ajakirja Meie Aeg üksiknumber maksab alates detsembrist 2 eurot. Ajakirja saab osta kogudustest üle Eesti ja e-poest, ka e-formaadis.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat