Noortejumalateenistus Tallinna III koguduses

Avaldatud 21.1.2015, autor Aleksandr Tsugai

Tallinna III koguduse noorteosakond korraldas möödunud hingamispäeval noortejumalateenistuse. See läks hästi korda ja kõik, mis plaaniti, õnnestus tänu Jumalale ja Pühale Vaimule.

Jumal on meie kogudusse kogunud suure ja huvitava hulga noori, kes kõik on umbes samaealised. Noortejumalateenistuses ei ole põhimõtteliselt midagi ebatavalist, sest noored on osalevad jumalateenistustes iganädalaselt, aga seekord otsustasid noored võtta enda peale kogu vastutuse ja koormuse, mis teenistusega kaasneb.

Noortel peab olema võimalus rakendada oma teadmisi ja vaimuande Jumala teenimises. Peaksime usaldama noortele rohkem tegevusi, mida nad varem teinud ei ole. Ärgem kartkem, et noored hakkama ei saa, sest Jumal ise tahab olla nende juht.

Seekordse noorteteenistuse ajal ei muudetud jumalateenistuse tavapärast korda, ent lisasime mõned detailid. Enne jumalateenistuse algust kõlas saalis rahulik muusika, et inimesed leiaksid endale vaikselt sobiva kohta. Meie meelest on vaikus jumalateenistuse ajal vägagi tähtis, sest Jumalaga suhtlemine ei seisne ainult palvetamises – kogu jumalateenistus on pikk jutuajamine Loojaga. Tavalise 10-minutilise pausi asemel kõlas taas vaikne muusika, selle taustal loeti 12. ja 13. peatükk kirjast roomlastele. Jutluse pidas kaks noort, mõlemad jutlused vältasid umbes 20-minutit.

Hingamispäevakooli, mis koosnes üheksast grupist, kaasa arvatud lastegrupid, viisid läbi samuti noored. See näitas, et meie seas on inimesi, kes on valmis tegema Jumala tööd kõrgemal tasemel ja et me peame neilegi leidma tegevuse, vastavalt nende oskustele.

Erilise atmosfääri lõi kindlasti ka laul, oma osa andsid nii ühislaulud kui ka meeste- ja naisteansamblid ja koguduse kammerkoor.

Lõpus tänas koguduse pastor Ruslan Karlov kõiki, kes jumalateenistusel osalesid, ja õnnistas kohalviibinud inimesi.

Õnnistagu Jumal kõik meie Eesti kogudusi!

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat