Tallinna III kogudus korraldas tervise- ja piibliseminari ning nende vahel kontserdi linnarahvale

Avaldatud 26.4.2016, allikas Meie Aeg

Tallinna III kogudus korraldas 6. kuni 23. märtsini terviseseminari, 17. märtsil lõpetati seminar kirikukontserdiga, millele omakorda järgnes piibliseminar, mis vältas 29. märtsist 13. aprillini. Hingamispäeval, 16. aprillil ristiti kogudusse neli uut koguduseliiget.

Terviseminari viis läbi tervisekeskuse Uus Algus eestvedaja Ester Lietuvietis, seminaril käsitleti 11 teemat. Lisaks saalisolijaile said inimesed seminarist osa ka interneti vahendusel. Estri sõnul jälgis online-seminari üle 500 inimese ning see jätkub ka praegu, kui Tallinna kirikus läbi viidud seminar juba lõppenud on.

Seminaril käsitletud teemade kohta sõnas Ester, et need „olid mitte ainult kehalisest, vaid ka vaimsest ja hingelisest tervisest. Me ei saa olla terved ainult füüsiliselt, vaid kõik need kolm peavad olema kaasatud.” Nõnda jagatigi osalejatele lisaks teoreetilistele teadmistele ka praktilist nõu. „Andsime inimestele abi, mõõtsime vererõhku, tegime massaaži. Iga kord andsime soovijaile talonge, mõni sai terve ravikuuri läbi teha. Iga kord oli umbes kaheksa massaaži,” rääkis Ester.

„Seminarile oli väga hea tagasiside. Olen väga õnnelik ja väga tänulik kogudusele, ja inimestele, kes tulid, saime väga toredaid kontakte ja sõbralikke kirju. Suhtleme paljudega edasi,” ütles Ester ja lisas, et seminar jätkub praegu internetis aadressil uusalgus.ee ja materjalivalik uueneb pidevalt. „Meile on teada, et seminari vaadatakse 11 riigis üle maailma,” sõnas ta.

Terviseminarile järgnenud kontserdi korraldas Tallinna III koguduse liige Genri Tron. Ta sõnas, et kontsert langes ülestõusmispühade ajale ning seega kõlas kontserdil temaatiline muusika, valiti erinevate maade vaimuliku muusika repertuaarist, esitamisele tuli ka Genri enda loodud laule.

Küsimusele, kuidas inimesed teadsid Tallinna adventkirikusse kontserdile tulla, vastas Genri, et reklaam kõlas Raadio 4-s, samuti oli see ära trükitud ajalehes Pealinn, jagati ka flaiereid ning Facebookis olnud infot.

„See oli super kogemus, rahvast oli hästi palju, umbes 150 inimest väljastpoolt kogudust. Kontsert õnnestus hästi ja Jumal õnnistas seda,” ütles Genri.

Tallinna III koguduse pastor Vadim Skrypiy jaoks oli selle piibliseminari näol tegu esimese tema korraldatud seminariga Eestis, pastoritööl Venemaal on ta ennegi seminare läbi viinud. Teemad olid Vadimi sõnul evangeelsed ning põhinesid adventkoguduse doktriinidel.

„Kui alustan seminariga, ei oska ma kunagi tulemust ette arvata, seda ei ole võimalik teada,” vastas Vadim küsimusele, mida ta ootas enne oma esimese seminari korraldamist Eestis.

„Esimese kokkusaamise eel ei tea, kas inimesi tuleb. Esimene kohtumine on alati suur küsimus. Edasi juba inimesed tulevad, siis on ka näha, kuidas hakkab minema. Küsimusele, kas keegi tuleb ka ristimisele, ei saa vastata isegi viimase hetkeni,” rääkis Vadim.

„Selgi korral pidi esialgu tulema viis inimest, aga üks neist otsustas viimasel hetkel, ta mõtles hingamispäeval ümber,” sõnas ta ning lisas, et on ka selliseid inimesi, kes ütlevad, et me veel mõtleme, aga pärast tulevad siiski ristimisele. „Tunnen, et Püha Vaim töötab ja asju ette öelda on väga raske. Tulemus ei sõltu inimlikest jõupingutustest, see tuleb teistmoodi,” ütles Vadim.  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat