Oktoobri Meie Ajas

Avaldatud 10.10.2014, allikas Meie Aeg

Oktoobri ajakirjas vaatame tagasi aega, mil Eesti riik saavutas uuesti oma iseseisvuse, aga mitte isesevumist me ei uuri, vaid ühte abielupaari, kes otsustas sel ajal liituda adventkogudusega. Oma teest, keerdkäikudest ja otsustest räägivad Harri ja Taimi Buström. „Ainuke kirik, millesse ma tööpäeval sisse sain, oli Oleviste. Ükskord läksin siis ka jumalateenistuse ajaks. Aga esimene pilt, mille Jumal mulle pähe pani, oli adventkirik Mere puiesteel. Aga ma ei teadnud, kas ma pean minema või ei pea. See kõik oli minu jaoks väga uus. Ma teadsin, et see on mingi palvemaja, aga ma tahtsin kirikusse minna,” meenutab Taimi.

Lisaks uudisteülevaatele meil ja mujal saab ajakirjast lugeda tõlkeartiklit lootuse ja lootusesõnumi edasikandmise teemal: „Käes on aeg, mil maailm vajab lootuse esindajaid rohkem kui kunagi varem. Lootusetus ümbritseb meid kõikjal.”

Toomas Lukk kuulas John Lennoni laulu „Imagine” ja pani selle saatel kirja artikli: „Suudad sa ette kujutada seda, et inimeste vahel oleks vendlus? Ideaalis on ju suhted vendade-õdede vahel väga lähedased, seal on armastust ja kokkuhoidmist, mõistmist ja usaldamist, puuduvad maskid ja valehäbi ning sa võid olla sina ise. Olen vahel püüdnud tänaval kõndides ette kujutada seda, kuidas oleks, kui kõik vastukõndivad inimesed oleksid sõbralikud, usaldusväärsed ja avatud.”

Aino Ormus jätkab kadunud lamba loo analüüsimist: „Näeme Jumala vestluses Noaga Tema otsust anda inimekonnale võimalus otsast alata. See on Jumala armu imeline ilming.”

Virve Toom küsib, missugune on elav kristlane, ja vastab samas: „Olla elav kristlane – see ei välista Piibli tundmist, samas elav ei tähenda ka pühakut, seda, kes ei eksi. Elav kristlane on see, kes kõnnib päev-päevalt koos Jumalaga (ka komistades) ja läbi kelle voolab elava vee jõgi.”

Heino Lukk võtab vaatluse alla Pauluse karmid sõnad needmise kohta: „Miks ta soovis halba inimestele, kes pelgalt ei armastanud Issandat? Kellele see kurja tegi, kui inimene muidu püüdis elada ausalt ja õiglaselt, või mida Paulus nii kirjutades ikkagi ütles?”

Alla Nõmmik kutsub Terviserubriigis vähem istuma: „Ei tahaks uskuda, et Aadam ja Eeva veetsid palju aega istudes; ja ega nad seda vist vajanudki. Jumala sulase Abrahami kohta võime küll lugeda, et ta istus oma telgi ukse ees (1Ms 18. ptk), kui inglid teda külastama tulid, kuid siis võttis ta kätte ja jooksis neile toitu muretsema. Vaevalt küll, et inimene, kellel on istuv eluviis, suudaks veel saja-aastaselt joosta.”

Ajakirjas on ka Kogemuste kotike, Kasvamise rubriik, Lastekas ja Epiloog.

Oktoobri Meie Aeg on kogudustes saadaval 11. oktoobril, ajakirja üksiknumber maksab 1,5 eurot. Ajakirja saab tellida ka Eesti Posti kaudu ning advent.ee e-poe kaudu pdf-formaadis.

Novembri Meie Aeg ilmub 1. novembriks, mil algab palvenädal.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat