Wilsoni osalemine evangeelsel seminaril märgib pöördepunkti Vietnami koguduse elus

Avaldatud 8.5.2014, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse presidendist Ted N. C. Wilsonist sai möödunud kuul esimene mittekohalik inimene, kel on lubatud alates 1975. aastast jutlustada Vietnami adventkoguduse evangeelsel üritusel – see on koguduse jaoks väga suur samm; valitsus andis kogudusele tegevusloa 2008. aastal.

Kohalikud adventkoguduse juhid loodavad, et see piirimärk avab uksed evangeeliumi kuulutamisele ja viib koguduse liikmeskonna kasvuni ning evangeeliumitöö levikuni ses Lõuna-Aasia riigis, kus adventkogudus on veel oma varases kasvustaadiumis.

Wilson osales Misjon Linnadesse kampaanias, viies läbi evangeelse seeria 24. kuni 26. aprillini Phu Nhuami adventkoguduses Ho Chi Minh'i linnas, kus elab üle 8 miljoni inimese.

„Me oleme valitsusele tänulikud, et nad meile selle võimaluse andsid,” ütles Vietnami misjonipõllu pastorite ühenduse sekretär Khoi Tran.

Wilson ristis 35 inimest, kellest enamus on noored ning liitusid kogudusega pärast seminari lõppemist. Nad valmistusid ristimiseks juba enne seda üritust.

Kümme kohalikku vabatahtlikku tegid aasta otsa tööd, et Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse sõnumit inimesteni viia. Noorte kirjandusevangelistide meeskond aitas seeriat ette valmistada. Seerial osales enam kui 160 külalist lisaks oma koguduse liikmetele. Lõpuõhtul oli külastajaid nii palju, et inimesed ei mahtunud saali enam ära.

Khoi sõnul on see esimene Vietnamis läbi viidud seeria, millel osaleb ülemaailmse koguduse president. Wilson kohtus pealinnas Hanois valitsuse usuasjade komitee direktoriga. Ta käis samuti adventkoguduse katastroofi- ja arenguabi agentuuri ADRA Vietnami peakorteris, aga ka väikeses neljanda korruse kirikus, millele pani aluse pime koguduseliige.

Vietnami pealinnas, 6,5 miljoni elanikuga Hanois on kaks adventkogudust, mille liikmeskond kokku on alla 100 liikme. Vietnami adventkoguduses on umbes 11 300 liiget, kes peavad jumalateenistusi 15 kirikus. Vietnamis elab 90 miljoit inimest.

Pea 80% Vietnami kodanikest ei seo endid ühegi religiooniga. Pea 10% on budistid, 7% on katoliiklased. Alla 1% elanikkonnast peab end protestantideks.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat