Ülemaailmse noortepäeva teemaks valiti "Üksolemise vägi"

Avaldatud 15.3.2014, allikas Adventist Review

Peakonverentsi noorteosakond valis ülemaailmse noortepäeva, 15. märtsi teemaks “The Power of One” ("Üksolemise vägi"). Sel hingamispäeval julgustatakse adventnoori üle maailma näitama teenimise ja lahkuse tegudega oma kogukonnas Jeesuse Kristuse armastust.

Peakonverentsi noortejuht Gilbert Cangy selgitas teema valimist nii: „Nii palus Jeesus, enne kui Ta oma elust loobus, et Tema järgijad oleksid üks, nagu Tema ja Isa on üks. Jumala rahva ühtsus on evangeeliumi ülim reaalsus ses killustunud maailmas ja sageli killustunud koguduses.“

„Noortepäev on ülemaailmne kutse praeguse põlvkonna noortele näidata, et kultuuride-, rahvuste- ja põlvkondadeülene ühtsus on eesliini misjon,“ lisas Gangy.

Erinevates tegevustes on oodatud kaasa lööma hinnanguliselt 8 miljonit noort. Siin on mõni näide, mida erinevates kogudustes planeeritakse:

  • Egiptuses plaanivad Heliopolise kogudus ja Niiluse uniooni akadeemia külastada lastekodu ning haiglat, aidata inimesi, kes vajavad abi majapidamises;
  • Paapua-Uus Guinea Uus-Iirimaa provintsis valmistutakse esinema lauludega;
  • Ida-Venetsueelas võtab erinevatest teenimisülesannetest osa hinnanguliselt 2000 noort;
  • Põhja-Tansaania uniooni kogudusejuhid levitavad ülemaailmse noortepäeva kohta sõnumit ning vähemalt ühes koguduses viiakse läbi noorte palvenädal.

Ka Eesti koguduste noortele on ette valmistatud palvenädala materjalid. Lähem info iga linna tegevuste kohta kohaliku koguduse noortejuhilt. Ülemaailmse noortepäeva vaimus on järgmisel nädalal Tallinnas Impacti ürituste sari.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat