Relay - noorsooevangelism

Avaldatud 26.2.2014, allikas TEDNews

Relay Instituut on Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Trans-Euroopa divisjoni noorte evangelismi koolitusprogramm. Programm on ainulaadne selles mõttes, et praktilised moodulid läbitakse teel olles ühest osalevast riigist teise ja osalejatel on võimalus praktilisele järeltegevusele Relay projektide raames oma kohaliku koguduse juures.

Relay nimi on deskriptiivne ja kannab endas mõtet, et evangeeliumi antakse edasi riigist teise ja paigast teise. Esimene kursus viidi läbi 2008. aastal ning praeguseks on Relay läbi viidud 11 riigis: Ungaris, Rootsis, Lätis, Serbias, Taanis, Islandil, pakistanis, Poolas, Horvaatias, Soomes ja kõige hilisem Albaanias.

Iga kursuse olemuslik osa on praktiline tegevus, mis on tavaliselt lähtunud kohalikest võimalustest ning vajadustest. On tehtud ukselt uksele küsitlusi, Relay kohvikut (Horvaatias), tänavaüritusi ja –näitusi (Albaanias), väljapanekuid kaubanduskeskustes (Soomes), aga ka kogukonna-keskseid loovaid terviseprogramme (enamuses kohtades).

Koolitus koosneb 3 moodulist: adventuskumuste alused, noortetöö alused, jüngerluse ja juhtimise alused ja üks lokaalselt valitav aine. Iga moodul koosneb 30 õppetunnist, millele lisandub praktiline tegevus – mõlemad on väga hästi vastu võetud ning tõestanud ajapikku oma tõhusust. Osalejad saavad iga mooduli lõppedes tunnistuse, lõputunnistus antakse terve kursuse läbimise korral.

Relay programmi raames on tutvustatud Relay projekte ning, mis veelgi olulisem, neid ka ellu viidud. TEDi territooriumil on praegu käimas erinevaid projekte, millest mõned on seotud misjonilinnade kampaaniaga erinevates kohtades. Kõige viimane projekt on seotud Albaaniaga, kui Relay koolituse läbinud läksid koju ning viisid projekte viide kohalikku kogudusse. Mõnes riigis on asutatud Relay ühinguid või klubisid, eriti aktiivne on selles vallas olnud Serbia.

2014. aastal siseneb Relay uude faasi. Esimene koolitus viiakse läbi Newboldis ja see on avatud kõigile soovijaile. Koolitus toimub 22. juunist 4. juulini ja uutele tulijatele on ette nähtud ka adventkoguduse põhitõdede ning jüngriks olemise mooduli läbimine. Relay Plus on mõeldud neile, kes on ühe koolituse juba läbinud. Avaldused on saadaval TEDi, aga ka uniooni noorteosakonna kaudu. Rohkem infot leiad siit.

Pikka aega on olnud unistuseks Relay misjoniprojekti elluviimine. 2014. ja 105. aastal minnakse misjoniprojektiga Albaaniasse ja koostööd tehakse ADRA ning AVSiga. Need programmid on avatud kõigile neile, kes on läbinud kõik neli moodulit. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat