Detsembri Meie Ajas

Avaldatud 12.12.2013, allikas Meie Aeg

Jõulukuu Meie Ajas on päris mitu intervjuud. Kõige varasem sai tehtud juba novembri alguses, kui Eestimaad väisas rootslasest emeriitpastor Stig Sjölander, kellele anti üle adventkoguduse Eesti liidu tänuplaat. Elust ja tööst ja humanitaarabist vestles Stigiga Leonora Nõmmik. Teises usutluses jagab oma mõtteid Balti uniooni president Valdis Zilgalvis, kellega seekord keskendusime oktoobris toimunud üleilmse adventkoguduse aastakoosolekule ja seal käsitletud teemadele. Ja kolmas suurem intervjuu on meie eesti liidu presidendi David Nõmmikuga – samuti aastakoosolekust, seekord aga Trans-Euroopa divisjonist: mis teemad ja küsimused seal novembrikuus arutlusel olid, sellest juba ajakirjas. Tegelikult on ka neljas intervjuu: sel aastal tähistab adventkogudusele omane hingamispäevakool 150. aastapäeva. Mõned mõtted hingamispäevakooli juhilt Eestis Toivo Kaasikult.

Jõuluaja Meie Ajas on, nagu tavaks saanud, ka jõulutervitus, sel aastal David Nõmmikult, kes kutsub meid üles olema küünlad. Kuidas jõulukiires leida rahu ja üks(i)olemist Jumalas, sellest jõulutervitusest lugeda saabki.

Uuel aastal on Balti uniooni misjonilinnaks valitud Tallinn. Projekti tagamaadest ja Londoni koolitusest räägib Andres Ploompuu.

Sel aastal möödus 125 aastat 1888. aastast, mis on adventkoguduses märgilise tähendusega. Mis sel aastal täpselt toimus ja kes tegi, sellest põgusalt ajakirjas. Uue aasta igas numbris toome teieni ühe artikli 1888. aasta arutlusteemade kohta. Algust teeme aga juba nüüd ning detsembrinumbris on juttu viimase põlvkonna täiuslikkusest.

Seisukoha rubriigis on TEDi ettepanek peakonverentsi aastakoosolekule 2014: „Trans-Euroopa divisjoni nõukogu teeb ettepaneku kaasavaks ja sooliste eristusteta koguduse tööks“.

Aasta otsa Kasvamise rubriiki kirjutanud Laura Grönholm seob otsad kokku, et järg uuel aastal uuele inimesele üle anda.

Need ja veel teisedki teemad detsembri Meie Ajas, mis on kogudustes laupäeval, 14. detsembril.

Meie Aega saab osta koguduste kirjanduslettidest või www.advent.ee e-poest või tellida Eesti Posti vahendusel. 

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat