Adventkoguduse president innustab suuremale kaasatusele ja toob esile neli murekohta

Avaldatud 17.11.2013, autor Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventistide koguduse president Ted N. C. Wilson avaldas 14. novembril videokõne, milles ta tuletas kogudusele meelde selle missiooni ning teavitas liikmeskonna kasvust, aga rõhutas ka muresid, millest peamised on kaasatuse ning ühtsuse puudumine.

Adventkoguduse presidendi kõige olulisem kõne aastas on peetud tavaliselt aastakoosolekul hingamispäeva jutlusena. Aastakoosolek toimus oktoobri keskel. Ent sel korral pöördus Wilson koguduse poole video vahendusel, mis on esmakordne kõigi koguduse presidentide seas.

Wilsoni sõnul on koguduse peamine prioriteet ärkamine, ta tsiteeris adventkoguduse üht rajajat Ellen G. White’i, kes kirjutas kord nii: „Tõelise jumala-sarnasuse ärkamine on kõigist meie vajadusist kõige suurem ja kiireloomulisem.“

Ta nimetas mitut initsiatiivi, mis on alguse saanud tema presidentuuri jooksul alates 2010. aastast: 777 palveaeg, mis tuletab liikmetele meelde palvetada ärkamise pärast kell 7 hommikul ja kell 7 õhtul; Suure Lootuse projekt, mille raames on jagatud enam kui 140 miljonit White’i „Suur võitlust“; ja hiljuti alguse saanud ülemaailmne tervisetöö algatus.

„Jumal teeb meie koguduses nõnda palju, et mõnikord see hämmastab mind,“ ütles Wilson.

Wilson jätkas oma kõnet nelja vaimuliku tõve esiletoomisega, mis mõjutavad adventkoguduse liikmeid:

  • seitsmenda päeva adventismile omase identiteedi kadumine teatud hulga pastorite ja liikmete seas,
  • paljude koguduste kasvav side maailmalikkusega,
  • oht ühtsuse puudumisele,
  • vaimulik apaatia ja kaasatuse puudumine.

„Liiga paljud meie pastorid ja liikmed on unustanud jumaliku prohvetliku kutsumise, mille Jumal on meile kogudusena andnud, või ei tunnista seda“ nentis Wilson.

Rääkides maailmalikkusest, mis kogudusse tuleb, sõnas Wilson, et „standardid, mida kord adventkoguduses hinnati – toitumise ja riietumise suhtes, puhkamise ja meelelahutuse ning hingamispäeva pühitsemise suhtes –, vajuvad järjest kiiremini minevikku.“

Wilson väljendas muret, et kogudus ei ole pühendunud tervislikele eluviisidele, paljud liikmed ei pea seda oluliseks. „Kui adventistlik tervisesõnum, mille nii paljud on siira südamega omaks võtnud, ei avalda oma mõju, või kui seda peetakse legalismiks või fanatismiks, mitte aga auliseks kingituseks meie Loojalt, on midagi traagiliselt valesti.“

Koguduse ühtsuse teema juures osundas Wilson taas White’i, kes ütles: „Ühtsus on koguduse jõud.“

Wilson tõdes, et Jumal on andnud adventkogudusele „jumalikult inspireeritud organisatsiooni ning vastastikused kokkulepped, mida nimetatakse koguduse korraks, mis aitavad kogudust kui ülemaailmset perekonda koos hoida“.

Hiljem lisas ta: „Ma palvetan, et igaüks meist paneks oma isikliku arvamuse kõrvale Kristuse ihu silmas pidades ja et me astuksime koos Jumala kuningriigi poole.“

Vaimulikust apaatiast kõneledes ütles Wilson, et liikmed ei kasva vaimulikult ilma, et nad oleksid aktiivselt tegevad koguduse elus ja teenistuses. „Me peame oma elu proovile panema, et teada saada, kas Jumal tegutseb meis – ja ma räägin ka iseendast. Vennad ja õed, ma palun teid, ma palun teid kogu südamest, et te asetaksite kõige keskmesse Kristuse,“ kutsus Wilson kuulajais üles, enne kui palus kõigil koos endaga palvetada, et Jumal õnnistaks adventkoguduse liikmeid ja teisi, kes otsivad Piibli tõdesid.

Kuula Wilsoni ingliskeelset kõnet siit. Kõne ingliskeelset transkriptsiooni saab lugeda siit.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat