Oktoobri Meie Ajas

Avaldatud 11.10.2013, allikas Meie Aeg

Oktoobri Meie aeg jõuab kogudustesse eeloleval laupäeval, 12. oktoobrill. Ajakirja intervjuu rubriigis räägib oma elust Ameerika Ühendriikides Helme Silvet, kes läks aastaid tagasi USAsse õppima. Helme  räägib oma tööst, elust ja tegevustest koguduses. Aga ka sellest, missugune paistab kaugelt maalt elu sünnimaal. Intervjuu rubriigis teeme veel Janne Kütimaa vahendusel tagasivaate augustis Serbias toimunud üle-euroopalisele noortekongressile. Mis saab siis, kui pidupäev on läbi ja muusika vaikinud – kuidas edasi minna?

Terviserubriigis on juttu valikute tegemistest, mis paneb aluse kõigele muule, kaasa arvatud tervislikule või ebatervislikule eluviisile. "Kui sa seisad täna valikute ees ja tahad end lohutada asjadega, millest tead, et need ei ole head su vaimule või kehale, siis tea, et Jumal ei mõista sind hukka – vastupidi, Ta on tulnud päästma ja teab, et sa oled nõrk; sellepärast Ta tuligi." 

Kasvamise rubriigis kirjutab Laura Grõnholm iseenda ja teiste rõõmustamisest: kes teisi kastab, saab ise kastetud. "Olen mõtisklenud selle üle, millega mind ümbritsevad inimesed on mind õnnistanud või aidanud, selleks et võiksin saada vihjeid teiste õnnistamiseks," kirjutab Laura.

Igakuises Kogemuste kotikeses on seekord juttu unistamisest ja ettekujutamisest, aluseks Piibli mõte „mida silm ei ole näinud ja kõrv ei ole kuulnud, selle on Jumal meile valmistanud“. "Siit näeme, et Jumal on kõik valmistanud üle meie ettekujutuse juba siin – neile, kes Teda armastavad – ja et ka selle maailma ülemail oleks olnud võimalus seda vastu võtta ning mitte au Issandat risti lüüa." Igaüks, kes igatseb oma ellu vaimulikku uuenemist, kogeb vastuseisu. Missugused need vastuseisud olla võivad ja kuidas neile vastu pidada, sellest rubriigis juttu ongi: hoia ämber täis, enneta käärimisprotsessi, tõmba patul tool alt ära, jne.

Kirjakoha rubriigis on vaatluse all Pauluse soov "siit lahkuda ja olla Kristusega, sest see on väga palju parem, ent ihusse jäämine on vajalikum teie pärast". Oma tekstis analüüsib Heino Lukk, mis saab pärast surma ja miks Paulus võis nii kirjutada.

Koguduse rubriigis jagab oma adventistlikku identiteeti läbi oma kogemuste Ruth Lobjakas.

Ajakirjas on veel teisigi rubriike, aga ka uudiseid, mida saab samuti lugeda lehelt advent.ee. Ajakirja Meie Aeg saab tellida Eesti Posti postkontoritest ja veebilehelt. See on hea kingiidee jõuludeks või sünnipäevaks. Kui tellid enne 15. detsembrit, tuleb ajakiri postkasti juba jaanuaris. Ajakirja täisvärvilist pdf-versiooni saab osta advent.ee e-poest.

Novembri Meie Aeg on peamiselt palvenädalaloengute päralt ja see ilmub 2. novembriks.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat